Skocz do zawartości
hajtaler

prodibio BIOKIT REEF

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

kupilem wlasnie ten zestawik, mam go przed soba i co dalej jak zaczac to lac?

wszystko wlac dzisiaj tz.

BIO DIGEST

BIOPTIM

REEF BOOSTER

IODI+

STRONTI+ (oczywiscie w odpowiednich dawkach)

czy rozlozyc to na kilka dni

e4e2ef0aeba8bb9eda31d92d0ad26585u867a881.png[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie jak to rozumiecie "To readjust optimum proportions add one ampoule of BIO DIGEST every fortnight for up to 1,000 litres of water." ja mam okolo 200l to co mam dac cala ampulke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pojedyncza fiolka tych preparatow jest przeznaczona [1szt] na tysiac litrow wody,wydaje mi sie wliczajac w to rownierz pojemnosc tez i sumpa,szczerze czy trzeba suplementowac wszystkie na raz nie jestem pewny,mysle iz starzy wyjadacze cos podpowiedza,pozdrawiam

bez morskiego akwa tez mozna zyc,:googleye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biodigest jest na 1000L możesz dawać cały a możesz też dawać np. jedną trzecią zatykać szczelnie i trzymać w lodówce.

BioDigest i Bioptim możesz dawać w podobnym czasie resztę nie.

Pozdrawiam

600L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zamkniete fiolki tez trzeba trzymac w lodowce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hajtaler :

a zamkniete fiolki tez trzeba trzymac w lodowce

O niczym takim nie słyszałem, ja nie trzymam.

600L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a stosujesz ten zestaw guliwer777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po ilu mozna lac Reefboostera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ReefBooster to pokarm, lejesz go raz na tydzień. Dokładne informacje o sposobie dawkowania, kiedy i jak przygotować znajdziesz na polskiej stronie. Wpisz w google dwa słowa "prodibio korale" i tam znajdziesz dokładne tłumaczenie instrukcji.

500 litrów 140x60x60 działa od 02.09.2008 r. + sump 105x48x36, AM OR 3500, cyrkulacja 2 x Tunze 6100 + 1 x Tunze 6105 z multikontrolerem + 1 x Jebao WP-40 do falowania, Bubble Magus 250s, lampa 2x120W led,LR ok. 70 kg, LS 45 kg, ARM od mufti, balling i podmiany co tydzień ok. 8%, sól AF, dozowane 2 ml ABCM codziennie, zależnie od obserwacji co tydzień lub dwa Prodibio BioDigest i Bioptim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam przy okazji pytanie czy takie cos jak biodigest mozna wogole przedawkowac ?

jak rozumiem biologie to populacja bakterii bedzie taka na ile jest pokarmu w srodowisku w ktorym sie znajduja, ktorym moze sie wyzywic, wiec jesli wleje sie ich za duzo to czesc po prostu wyginie?

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak rozpoczynasz z prodibio dostarcz duzo biodigestu i bioptimu ampulke na 100 litrow.Najlepiej dzis biodigest a za pare dni bioptim a pozniej mozesz dawac w cyklu biodigest po tygodniu ptim.Reefbostera nie dawaj spokojnie po miesiacu zacznij dozowac.A jod i stront najpierw zbadaj ile masz w wodzie bo po co dodawac jak masz moze odpowiednie ilosci A w duzych dawkach jod jest niekorzystny dla naszych mieszkanców.W bioptimie masz juz pierwiastki i tam rowniez jod i stront sa zawarte.

Biodigestu nie da sie przedawkowac Bakterie same nie zyja potrzebuja pożywke a co za tym idzie to ze mozna jedynie przedawkowac bioptim i nastapi wysyp bakteri.przy biodigescie bedzie widoczne w postaci lekkiego bialego nalatu na wszystkim szyby skala pompy itp.

Pozdrawiam

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.