Skocz do zawartości
robi

Zeozym - rozczarowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj użyłem tego "cudownego" produktu ,jak to wszędzie można wyczytać ,i co? i nic! jakichkolwiek efektów (po za chwilowym zabieleniem wody) brak a i odpieniacz nie zaczął "wariować" jak to powinien chyba zrobić ,drapie sie po głowie i mysle -dlaczego? czy mam aż tak czysto w akwa że zeozym nie ma na czym pracować ,lepsze efekty widze po podaniu coral snow , co o tym myślicie?

Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Robi

Jednorazowe uzycie preparatu (jaki by nie byl cudowny) nie daja zadnego pogladu na jego jakosc i dzialanie. Wszystkie preparaty nalezy stosowac przez pewien czas i dopiero po min 2 tygodniach (a raczej kilku miesiacach) mozna wyciagac powierzchowne wnioski. Pamietajmy o jednym, nie ma filtrow w plynie. Preparaty takie jak ZEOzym, Coral snow, Ultra life tylko wspomagaja czyszczenie wody a nie sa filtrem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z tobą Yoka całkowicie tylko czytałem że" po podaniu woda stała sie jakby czystsza a odpieniacz zaczął wywalać więcej niż zwykle" czyżby niktórzy kłamali?

Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie przy 170 litrach wody w akwa i ok 50 sump, po podaniu zeozymu i po 30 minutowym przerwaniu odpienmiacza robi się ....szał. Kubek musi być czysty bo inaczej wszystko do wody idzie z niego. Woda czyściutka i po koralach widać, że wsio oki:). Myślę, że Yoka ma racje, poczewkaj, daj ponownie, a będzie Ci dane:)

pozdro Grzegorz

Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Stosuję zeozym od kilku tygodni i jestem bardzo zadowolony z efektów.Tak jak pisał Brzydzi,odpieniacz dostaje niezłego spida:)

pozdrawiam

500 L. sps'y + 1200 L.szczepkowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja stosuje to samo tylko z AM, piana naprawde bardziej gesta(moze nie wiecej ale za to bardziej brudna),no i woda jest o wiele bardziej klarowna(nawet moja zona to zobaczyla)

e4e2ef0aeba8bb9eda31d92d0ad26585u867a881.png[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podawałem zeozym przez tydzień dzień w dzień mieszając go z bakiem, żeby pozbyć sie cjano, efekty po tygodniu:

klarowniejsza woda, cjano jest ale jest go o wiele mniej, więc przyczynił sie do ograniczenia cjano.

Mój odpieniacz jakoś bardzo nieświrował ale piana była bardziej gęsta, teraz stosuje zeozym 2x w tyg.i będe go stosował nadal

pozdrawiam

Sylwek

"Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"

Ernest Hemingway

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sly piszesz że mieszałeś zeozym z bakiem a tak można ? jeśli tak to w jakich proporcjach? mam troszke cyjano więc może bym spróbował tylko nie wim ile i kiedy dać bak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

półlitra wody z akwa wlewasz do kufla :) wsypujesz zeozym, zeozym dawkujesz tak jak pisze w instrukcji czyli miarka na 1000l, ale ze wzgledu że moje akwa jest dużo mniesze dawałem jedną płaską łyżeczkę od testów saliferta, taka niebieska (podobno miarka od zeozymu to 8 łyżeczek saliferta) dodajesz krople zeobaku, czekasz 15 min często mieszając i wlewasz do akwa, niewyłączaj odpieniacza i tak przez 7 dni, przepis od Andrniewa.

pozdrawiam

Sylwek

"Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"

Ernest Hemingway

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@robi,tylko znów nie licz na jakiś cud:),po jednokrotnym zastosowaniu nic się nie wydarzy.To nie łzy smoka:bump1

pozdrawiam

500 L. sps'y + 1200 L.szczepkowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.