booa Zgłoś Napisano 5 Maja 2009 witam wczoraj kupiłem clavularie green i wcale nie ma zamiaru wypuszczac trawek tylko trawki sa pochowane .Jakie ma miec wymagania chodzi czy blisko pomp czy nie i czy pod swiatłem ja dac czy gdzies gdzie jest ciemniej doradzcie cos zeby była zadowolona .Inne korale maja sie dobrze tylko ta clavularia sie nie otwiera Cytuj Baniak 450l.Sump 100,Blau Aquaristic Scuma IT 110 .Cyrk.2*15000 +2*2000,Oswietlenie 4*hqi 150w.2* 36 t8.Skała 65kg.Pudełko przelewowe stal nierdzewna.P.obieg 2500 l/g Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Timur Zgłoś Napisano 5 Maja 2009 czas... clavularia przynajmniej u mnie wymagała 4-5 dni zanim zaczęła się w pełni otwierać. Cytuj 250 L obecnie drzemie i czeka na lepsze czasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan Zgłoś Napisano 5 Maja 2009 dokladnie, poczekaj troche. kiedys jak robilem szczepke na malej skalce otworzyla sie dopiero po ok tygodniu. Cytuj http://reefkeeping.com/joomla/index.php/current-issue/article/67-tank-of-the-month Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
booa Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 spoko poczekam wypusciła dzis 4 polipki moze cos bendzie z niej wychodzic .a gdzie jej bendzie wygodnie przy duzym ruchu wody czy słabszywoli i pod jakim swiatlem Cytuj Baniak 450l.Sump 100,Blau Aquaristic Scuma IT 110 .Cyrk.2*15000 +2*2000,Oswietlenie 4*hqi 150w.2* 36 t8.Skała 65kg.Pudełko przelewowe stal nierdzewna.P.obieg 2500 l/g Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pooh Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 z moich obserwacji wynika: lubi swiatlo i ruch wody; poczekaj troche wypusci wiecej "trawek" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudu Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 Nie chcę Cie martwic ale u mnie clavularia od 2 miesięcy nie wypuszcza "trawki". Zmiany położenia nic nie pomogły. Inne korale nie sprawiają u mnie kłopotu. Cytuj 30x30x40 czyli 36 l od 14 02 2009.8 cm LS, 4 kg LR,oświetlenie Led na Cree DIY, Koralia Nano, kaskada Aquaclear 200, odpieniacz DIY, grzałka 50W, sól Kent. Koszt postawienia.... znikomy w porównaniu do obecnie planowanego zbiornika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
booa Zgłoś Napisano 8 Maja 2009 dzieki wszystkim za wypowiedzi dzisiaj sie otwarła moze nie cała ale wieksza czesc Cytuj Baniak 450l.Sump 100,Blau Aquaristic Scuma IT 110 .Cyrk.2*15000 +2*2000,Oswietlenie 4*hqi 150w.2* 36 t8.Skała 65kg.Pudełko przelewowe stal nierdzewna.P.obieg 2500 l/g Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość musashimm Zgłoś Napisano 9 Maja 2009 za to u mnie otworzyła się po 2 godzinach od włożenia do świeżego akwarium - dostałem jako gratis z LR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zho Zgłoś Napisano 10 Maja 2009 A u mnie chyba cos ja wyzera bo co sobie szczepke jakas obstaluje to za kilka dni tygodni znika w calosci mimo ze sie ladnie otwiera i wyglada na zadowolona. Cytuj Pozdrawiam ZHO http://www.akwa.aip.pl http://www.akwa.cba.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nemo74 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2009 U mnie jest na samym dnie silny ruch wody z malej szczepki jest ladny kawalek. Cytuj [ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysiu Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2009 ja moją clavularię (brązową) mam w dość silnym ruchu wody i umiarkowanym świetle a rośnie jak szalona, dostałem ją w prezencie na skałce takiej 2x3cm a w trzy miesiące obrosła prawie kilogramową skałkę Cytuj 90x50x50, sump 60l, 150W HQI Reeflux 12000K, 39W ATI Blue Plus, 39W ATI Purple Plus Odpieniacz Sebastek Cone z AquaBee 2000/1, AquaBee 2000/1, JVP-101, JVP-102 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grafit Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 zho a masz jakąś rozgwiazdę, a w zasadzie nie jakąś tylko Protoreaster linckii, bo u mnie właśnie ona prześladuje clavularię Cytuj Akwarium 185x65x60 Sump 225 l 170 kg żywej skały i 90 kg piachu Zalane 1.04.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zho Zgłoś Napisano 29 Lipca 2009 Z rozgwiazd mam tylko takie male szare lazace po szybach i wcinajace glony. Cytuj Pozdrawiam ZHO http://www.akwa.aip.pl http://www.akwa.cba.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardow Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 Jak dzielić clavularie - nożyczkami i przyczepić do nowej skałki gumką ?. Cytuj Moje skrawki natury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
srebrzak Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 Jak dzielić clavularie - nożyczkami i przyczepić do nowej skałki gumką ?. dokladnie tak Cytuj Akwarium: 40x30x25, Oświetlenie: Aquael ECOLIGHT DUO (2x11W), Filtracja/Cyrkulacja: Kaskada HBL701 600L\H (purigen, żywa skała) Resun Waver-2000, Sól: Instant Ocean, Odpieniacz: brak, Suplementy: brak START - 07.03.2012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzibi Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2014 witam podłączę się do tematu u mnie clavularię wyjadała zebrasoma velferum kilka razy próbowałem wkładać szczepki większe lub mniejsze ale zawsze znikały podejrzewałem kraba a przyłapałem zebrę na gorącym uczynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach