Skocz do zawartości
Jader

Komin zewnętrzny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mógłby mnie ktoś nakierować na jakiś opis rozwiązań dla zewnętrznego komina? Widziałem jedno rozwiązanie z doklejonym kołnierzem, widziałem z pudełkiem przelewowym (drogie ustrojstwo jak na swoją funkcję). Są jakieś inne patenty?

miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może zapoznaj się z tym dziennikiem.

generalnie warto prześledzić dzienniki, bo zawierają sporo cennych informacji.

130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060

oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200

wystartowało Nasze Przejściowe...

SPRZEDAM:

-akwarium 100x70x55, sump, stelaż, hydraulikę;

-lampa DIY 2x150W HQI + żarniki Reeflux;

-lampa DIY 8x T5 39W

-OR 3500

LINK DO TARGOWISKA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Takie rozwiązanie właśnie mi się podoba. Niestety opis jest dość skromny - czy na bocznej szybie jest prostokątne wycięcie?

miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Mam komin zewneczny tylko jest trochę inaczej zrobiony. Roman Rożek ma jeszcze taki „balkonik” na którym jest grzebień,ja czegoś takiego nie mam. Boczna szyba jest niższa do niej jest przyklejony grzebień. Do górnej krawędzi szkła sa doklejone z obydwu stron brakujące kawałki szyby.Mogę Ci podesłać fotki, ale nie wiem kiedy będę w domu , wiec może będziesz musiał poczekać do soboty.

900 l w obiegu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę bardzo wdzięczny. Nie spieszy mi się, zaczynam dopiero projekt i planuję go realizować pewnie pod koniec roku :clowning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj używanego pudełka przelewowego i po sprawie. Działa fajnie i możesz kupić standartowe akwarium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwi mnie tylko dlaczego te pudełka są takie drogie . Koszt wykonania mieści się w max 50 zł

Śpiesz się powoli...

56_1245071123.gif

beztytuubvb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zapytaj ile kosztuje cięcie laserem plexi , to juz będziesz miał część odpowiedzi na swoje pytanie , oczywiście można inaczej , ale wtedy tylko w nogę sobie strzelić :clowning jeżeli ktoś ma laser i giętarki inna bajka , ale tego sprzętu też za darmo nikt nie dawał

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konrad nie przesadzaj spokojnie możesz wykonać samemu, pełno jest projektów diy i to dobrze działających.

50 zł to koszt materiałów i to raczej nie wszystkich, cena obejmuje jeszcze robociznę i parę innych rzeczy, druga sprawa to właściwie jak wiele rzeczy w akwarystyce konkurencja jest mała więc szału w cenach nie ma, patrz na lampy do akwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.