Skocz do zawartości
hajtaler

Anampses meleagrides

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos posiada ta rybe??

kupilem ja dzisiaj i znikla mi z oczu patrzylem juz wszedzie,czytalem ze lubi sie zakopywac sie w piasku,czy ktos tak ma?

I nastepne pytanie przy aklimatyzowaniu metoda kropelkowa zauwazylem ze jest znaczna roznica zasolenia,po zmierzeniu okazalo sie ze woda ze sklepu ma zasolenie na poziomie 1.019 a ja mam 1.023 czy taka roznica moze zaszkodzic rybie.Aklimatyzacja trwala 2 godz.

e4e2ef0aeba8bb9eda31d92d0ad26585u867a881.png[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wieksza czesc osobnikow wargaczowatych twoja tez pewnie sypia w piachu

moja a raczej nasza http://pl.reeflex.net/tiere/192_Macropharyngodon_bipartitus.htm

( bo to rybka mojej zony) zaraz po wpuszczeniu do baniaka plywala chyba ze 2 dni i bylo ok, pozniej poganiana przez inne ryby, u mnie uparl sie na nia Pseudocheilinus hexataenia

http://pl.reeflex.net/tiere/183_Pseudocheilinus_hexataenia.htm

zakopal sie w piasek i tak siedzial tam chyba ze 3 lub 4 dni, myslalem ze juz po nim, znalazla go jednak rozgwiazda piaskowa :goofy, teraz tylko na noc zakopuje sie w piach robiac zadyme w akwarium, dalej nie lubia sie z pidzamka :(, zadbaj o lagodne gaszenie swiatel albo nocne, przy naglym zgaszeniu swiatla ( przynajmniej moj) reaguje bardzo nerwowo i najczescie skacze nad powierzchnie wody lub nerwowo probuje zakopac sie.

pozdrowienia

400l + 150 sump, troche sprzetu i zeovit od 12.11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Tomik moja plywa dzisiaj, lampa gasi sie w 2 etapach ,najpierw zarnik 14k po 30min.20k.

Moja goni Z. flavescens ale chyba chce pokazac kto tam zadzi

e4e2ef0aeba8bb9eda31d92d0ad26585u867a881.png[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.