Skocz do zawartości
smk

To się nazywa pasażer na gape!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Dokupiłem ostatnio żywej skały i kilka skałek z grzybkami. Skała przyszła ładna i grzybki też bardzo ładne poza jedną "psią" skałką wielkości tak ok 7cm na której rosły takie sobie brunatne discosomy i do tego skałka ta była tak dziwnie pęknięta a grzybki się prawie nie otwierały tylko jakieś takie zwinięte były - ale jak się okazało był to gratis za coś czego nie było a zamówiem więc co mi tam.

Ponad tydzień skałka poleżała w kwarantannie żeby sobie pogniło to co tam obumarło a grzybki poszły do głównego akwa na ten czas ale porozrzucałem je tak sobie bo i tak miałem robić "przemeblowanie" aby upchnąć nową skałę.

Dziś po pracy zabrałem się za redekorację wnętrza akwa. Złapałem tego drętwego pękniętego w połowie kamyczka z grzybkami a on... kłapnął na mnie !!!

Zdziczałem :/ Po dokładniejszych oględzinach okazło się że to ... małża na której rosną discosomy. Nie jest to może piękna niebieska maxima ale dziś awansowała w mojej hierarchii akwariowej z najbardziej drętwej rzeczy w akwa (wliczając w to kamienie hehe) do pierwszej dziesiątki ;)

To się nazywa pasażer na gapę hehe

Jutro pykne jej fotki.

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty to masz szczęście, ja za moją tridacnę derese dałem 350zł, ale nie żałuje, a może prześle Ci foto, a ty zamieścisz je na forum, już downo chciałem się ją pochwalić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow gratulacje slimaki te moga by transportowane bez wody gdyz kiedy sie zamkna to woda zostaje w srodku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Remik!! Ty to masz fart!!

Zrob fotke jak mozesz!!

Akwarium 120 x 65 x 60 | Sump 80 x 50 x 40 | 2 x Reef Flare Pro M | UltraReef Akula UKS 200 | 2 x Tunze 6055 | ATB Airstar 5000

ClariSea 5000 | Węgiel | UVC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok mam fotki mojego gapowicza - nie wiem jak długo pożyje biedaczek bo już moja dziewczyna zapytała się niewinnie "a czy on ma w środku perełke" i tak jakoś dziwnie na niego patrzyła z szyderczym wyrazem twarzy ;)

Małż otwiera i zamyka paszcze tak tylko po 3-4 milimetry ale grzybkom chyba to nie pasuje taka huśtawka bo się nie słabo otwierają (z drugiej strony to ładnie na nim rosną to chyba nie jest tak źle.

Ktoś wie co to za małż ten moj gapowicz?

818-malza_hitchiker.jpg

818-malza_hitchiker2.jpg

a tu fotka małży noella - prosił żeby umieścić na forum co też robie ;)

818-tridacna.jpg

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrowie :( i bede bacznie pilnował małży zeby mi jej nie rozpłatała ;) (oczywiście kobieta małży a nie małża kobiety hehe)

Co to za jeden ten małż, wie ktoś? I czym to dokarmiać i jak często?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.