Skocz do zawartości
koziolini

czym rozpuścić silikon????? bardzo pilne

Rekomendowane odpowiedzi

no więc jestem w trakcie doklejania sumpa do mojej 12l rafki i wycinania przelewu jednak jest mały problem otóż zagalopowałem sie i skleiłem całe akarium (zapomniałem wyciąc przelewu). No wiec wpadłem na pomysł:lampka zeby pujść do szklarza i wywiercic otworki wywiercił mi je ale nie da rady za wolno przepływa przez nie woda !!! teraz powiem o co mi chodzi

wycięcie przelewu w powietrzy grozi pęknięciem szyby -więc mam zamiar odkleić tylna szybę i zanieść do szklarza ale nie wiem jak to zarobić (odkleic szybe)!!!

bardzo proszę o szybką pomoc bo jest weeckend i mam sporo czasu !!!

pozdro wszystkim przyszłym i aktułalnym morszczakom:D:D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sushi

12 cm plecionki wendkarskiej i zyletka.

calosc trwa 10 sekund (doslownie)

Sushi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kiedys strune gitarowa stosowalem....;)...sekund piec i zrobione...

pozdr

3miasto pozdrawia :))) Zdrowie żon naszych oraz kochanek i żeby się nigdy nie spotkały.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

użyłem samej zyletki całos z dokładnym wyczyszczenim trwała 18 minut ale efekt jest super nio i sie nie pociołem:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pomożecie mi jeszcze ???? bo niezbyt starannie skleiłem panel i zostały mi w niektórycj miejscach (np na środku szyby zajechałem sobie przez przypadek rękawem) takie smugi da się to usunąć żyletką ale nieziemsko duzo roboty wiec ni ma jakiegos taniego środka zeby to ununąć ????????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic tanszego od zyletki nie kupisz ponoc ;)

jak zastygl to nie ma uwierz mi, ostatnio 8 godzin czyscilem sklejone akwa, pozniej umyj tluste smugi denaturatem

400l + 150 sump, troche sprzetu i zeovit od 12.11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest zmywacz do zaschniętego silikonu produkcji LAKMA

"______________________ Akwarium 590l; obieg deltec HLP5250; cyrkulacja Tunze Turbelle Stream kit TS07, MJ 1200; Deltec APF600; 2x HQI 150W, 3 x T8 40W;Mieszacz DIY; NR1000; RO+DI; dolewka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda koziolini, ze nie czytasz dokladnie postow. ;) Post numer dwa w tym watku daje ci link do jakiejs chemii do zmywania silikonu.

Akwarium 120 x 65 x 60 | Sump 80 x 50 x 40 | 2 x Reef Flare Pro M | UltraReef Akula UKS 200 | 2 x Tunze 6055 | ATB Airstar 5000

ClariSea 5000 | Węgiel | UVC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem jest we tym ze czytałem i pytałem gościa z sklepu !!! ale nie miał ni takiego na stanie i musiałbym poczekac dwa - trzy tygodnie zanim mi to sprowadzi !!! a mi chodzi o jakieś "domowe" sposoby!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.