Skocz do zawartości
invader77

Jak oddzielić korala od skałki

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem się dowiedzieć jak oddzielić go od skałki, ponieważ jest na niej duża ilość aptasi próbowałem się jej pozbyć, ale ciągle powraca, więc postanowiłem gdzieś indziej usadowić korala. Ma trzy nogi i jestem ciekaw czy można go przy samych końcach oderwać i posadzić na innej skale?

obraz003glz.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:bump1 aptasia . Miałem też to . Nie mogłem się pozbyć . Kupiłem wkońcu joes juice którym zniwelowałem ich populację o ok 80 % . Następnie kupiłem jedną wundermanni i jak do dzisiaj mam spokój z tym g... Co do korala spróbuj go delikatnie oddzielić od skałki .

BTW mój 200 post :)

Śpiesz się powoli...

56_1245071123.gif

beztytuubvb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marqo :

:bump1 aptasia . Miałem też to . Nie mogłem się pozbyć . Kupiłem wkońcu joes juice którym zniwelowałem ich populację o ok 80 % . Następnie kupiłem jedną wundermanni i jak do dzisiaj mam spokój z tym g... Co do korala spróbuj go delikatnie oddzielić od skałki .

BTW mój 200 post :)

Będę musiał spróbować oddzielić :)

Mam wundermanni 3 szt., ale za tą skałkę nie chcą się zabrać a w innych miejscach jak coś wyjdzie to przez noc wundermanni robią prządek. Jutro zabieram się za oddzielenie zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coulastrea bardzo łatwo się łamie nie powinno być problemów

pozdrawiam :bump1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
apofis :

coulastrea bardzo łatwo się łamie nie powinno być problemów

pozdrawiam :bump1

Ok Dzięki :)

Chciałem się jeszcze dowiedzieć czy potrzebuje dużo światła czy umiarkowanie i silną cyrkulacje czy słabą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apofis tak jak pisałeś bardzo łatwo się łamie i już pozbyłem się skałki z aptasią wielkie Dzięki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.