Skocz do zawartości
Swirlej2

Zrobilem podwojne kalkeraktory :D

Rekomendowane odpowiedzi

No to ja na to konto dzisiaj skonczylem moje dwa reaktory jusz calkowicie sie nadaja do podlaczenia .

Jutro zabieram sie ostro do roboty czego innego i tak przez cale swieta bede dlubal , to jest najlepszy czas ;) W sama wigilie , jak co roku zreszta , siedze w garazu dlubie przy samopchodzei , bo to jest najlepszy czas.... nie wiecie nawet dlaczego :)

Ps;

A zapomnialbym , wydlubalem tez dzisiaj mixer wapnia Rafal( wysle Ci go po swietach ,spoko)

847-klk.jpg

847-klk1.jpg

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pełen podziwu dla Ciebie!! Cały czas coś robisz a to kalkrektory a to odpieniacze. I ten wygląd poprostu BAJER:) Konkurencja firmowych, niech AM sie przy Tobie schowa:)

Pozdrawiam i Życze Owocnych Świąt.

Tomek

--------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkie dzieki :) spoko caly czas cos robie , mam strasznie duzo energi , medytuje przy pelni ksiezyca ;) czasami sobie zawyje z radosci :) hyhy

W tym pierwszym reaktorze (wiekszym) to sie zastanawiam , bo tak mi tam wyszlo z ta pompa :] ona nie zasysa Co2 tylko bedzie go porywala z pradem wody :] sie zastanawiam czy to bedzie mialo jakis negatywny wplyw ...?dobrze by bylo tak jak w tym drugim gdzie Co2 bedzie wciagniete i "zmielone" w pompce przez turbinke ..hmmmmm ..? w sumei tam sie pod deklem nie da rady nazbierac tego C02 bo ma ujscie , ale czy w wyniku tego malego "szalabajca" :D woda na wyjsciu bedzie miala ...no wlasnie moze byc kijowo nasycona ...?w praniu wyjdzie i wam powiem :)

pozdr...

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Superr !!

Z jakiej średnicy rur robiłeś i czy szare kształtki sa gamartu ?

"W akwarium wszystko co dobre dzieje się powoli ;) 250 l delta + sump 100 l. LED 180W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiekszy z rury 90 mm (wysoki 500 mm )mniejszy z 65mm (wysoki okolo 300 mm ) w tym mniejszym moglem zrobic ta pompke wykrecana na srubunki ale i tak daje sie ona odkrecic to w sumie po co ..? wazne ze wymienialna w razei niemca ;)

pozdr...

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze dlatego w wigilie ze mozesz pogadac z koniami pod maską? ;)

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam sprzet bardzo ladny mysle ze tez bedzie dzialal ok . Reaktor gotowy teraz tylko czekac na odpieniacz i mixer i nowy baniak ;):D:):)

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile musiałeś wydać żeby takie cudeńko zrobić ?? jeśli mogę spytać oczywiście

-- akwa 160L, Biostar Flotor, RO+DI, 6x24W T5, cyrkulacja 2000l/h, sól KENT Marine, LR 25kg Ophiolepis superba, 3x?limak, 9xpustelnik, Z.velifierum, 2xA.occelaris, E.bicolor, A.typicus, Xenia, Rhodactis indosinensis, Lobophyton, Clavularia,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pare groszy ten maly bo to z resztek , ze wszystkiego co zostalo wyszedl kalkeraktorek ;)

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbychu niezłe cacko, jak takie down drafty będziesz dłubał to zamawiam:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DowndDraft juz w planie , niedlugo zaczynam budowe (pokaze), cd; nie watpliwie nastapi ;) buahaha

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.