Skocz do zawartości
UNSU

Bajpas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedługo zjawi się u mnie AP 600 mmmmmmmm:); i w związku z tym już powoli szykuje dla niego podłączenie.

Wiem, wiem że lepiej go pod drugą pompkę podłączyć coby lepiej wyregulować, ale:

pierwsze primo w miejsce w którym obecnie jest zrzut chcę zrobić pojemnik na dolewke(podniose jedną przegrode i git-na szkło i silikon), więc itak robie obejście.

po drugie primo ultimo niechcę kolejnej pompki(według pewnei reguły-brzytwy ockhama niema co mnożyć bytów ponad przeciętną:clowning), a pozatym nieuśmiecha mi się kolejny prądo-żerca - niby nic te kolejne 24-28 wat na dobe ale wole to w światło włożyć i kolejną świetłówke zamontować.

i wkońcu po trzecie primo ultiminioooo jeden spływ na pienidło a drugi mogę wykożystać np w przyszłości na filtr glonowy(jak mnie najdzie ochota na wynalazki)

Tak więc wracając do meritum prosze o wszelkie ciekawe rady(zdjęcia własnych bajpasów bardzo mile widziane - tylko nie tych medycznych:)), jak to regulować jak podłączać

Serdecznie pozdrawiam

Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie podlaczenie AP na bypasie wygladalo kiedys tak:

1514-sump6.jpg

1514-sump4.jpg

pozdrawiam Mateusz

140l z panelem, Kessil 360W, Tunze 9012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź-jakże szybką:clowning, a ustawienie przepływu wody do pienidła? jakieś wskazówki?, czy empirycznie-doświadczalnie trzeba samemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mialem zbytnio miejsca na regulacje wyplywu (z braku miejsca) i jak chcialem zeby odpienial na mokro to tylko zwiekszalem doplyw wody. Ale wydaje mi sie, (i taki uklad zamontowalem mu jak go sprzedawalem) ze najprostsza regulacja sa 2 kolanka 90 stopni zamontowane tak, ze podnaszac poziom wyplywu reguluje sie poziom wody w odpieniaczu - zadnych zaworkow, a i koszt mniejszy.

pozdrawiam Mateusz

140l z panelem, Kessil 360W, Tunze 9012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, a przyokazji zapraszam na konsultacje przy piwku jak tylko będe wszystko montował:clowning:kapelusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.