Skocz do zawartości
Swirlej2

Budowa DownDrafta

Rekomendowane odpowiedzi

[white]czarna obrecz z plexy* dzisiaj dla wzmocnienia calego dziela wydlubalem :)

847-dsc04462.jpg

[white] tutaj wydlubalem frezke (dremelkiem :) ), wkleilem wszystko ladnie dzisaij w rure , dalem ta obrecz dla wzmocnienia , sklejone elegancko za pomoca strzykawki, ladnie mocno nie do rozwalenia , najwyzej z cala rura :)

847-dsc04456.jpg

Oczywiscie calosc nadal jaknajbardziej rozbieralna bez zadnych trudnosci :)

847-dsc04463.jpg

847-dsc04462.jpg

847-flwhitey_e0.gif847-flwhitey_e0.gif847-flwhitey_e0.gif847-flwhitey_e0.gif847-flwhitey_e0.gif

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[white]Alex , poznajesz ta zlonczke " L" ?:) hihi

847-z.jpg

847-z1.jpg

Podlaczalem na probe , to musze powiedzeic ze to sobie tedy tym zaworkiem niezle siorpie tego powietrza , heh :) sam ciekawy jestem jak to bedzie pienilo (nad pompa jeszcez mysle )

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no , no mam zakretke do tego L :) w sumie to nie zaworek tylko ta zlaczka L czy jakos tam nom :)

Do regulacji potrzebny zaworek jasne :) GARDENA ?:) hyhy cos wymyslimy :)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[white] wcale mnie ta dysza Becket`a nie uszczesliwia, pompe do niej potrzeba mocna ktora pobiera pradu itd..

Ten wynalazek ktory zrobilem wczesniej pieni porpostu lepiej , i to na zwyklej pompie Eheima 1200l/h , wiadomo ze jak to bedzie wszystko w pudle , zeby podniesc wode to potrzeba troche mocniejsza pompe , mysle ze taka 2500 - 3000 l/h wystarczy w zupelnosci .

Rura pieniaca z moim "widzi misie" , wysokosc rury jak narazie ponad 50 cm , bez dodatku octu , [yellow]sama czysta woda [white], prosze popatrzec (bardzo duze ilosci powietrza zasysa )

847-dsc04492.jpg

847-dsc04493.jpg

847-dsc04485.jpg

[white] na knota wcisnelem , bo to tylko proba :)

pozdr...

PS . nasuwa mi sie takei pytanie :D czy dwa maxi jetty nie daly by rady przy tym DD , jeden do podnszenia wody a drugi do rury pieniacej :]

Wiadomo ze dam jedna wystarczajaca pompe :) ale...:D

Eheim tak duzo silniejszy od maxi jetka ? ide sprawdze :D

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[white]co ja wam tutaj wogole dzisiaj wypisuje ...?:) zrobie , bedzie dzialal to pokaze :D

pozdr...

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarek dzieki wielkie za info :) nie do konca to jest taka sama dysza ktorej szukam ale dziala identycznie jak tamta .( ta juz by mogla byc bo ma czarny kolor :)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wlasnei szukalem dalej dysz BEckett`a i , ale znalazlem przy okazji dysze Venturi`ego , troche o wiekszym przeplywie , ala warto zaoytac czy nie maja mneijszych :)

http://www.tridentmed.com.pl/tlen.html#tlen3

Jeszcez znajdziemy i te Beckett`a :) Janek nie chce powiedzeic w ktorym sklepie kupuje to znajdziemy sami :) a moze wzial tylko urlop i sie dlatego nie odzywa :) hehe

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie to samo.

Akwarium 120 x 65 x 60 | Sump 80 x 50 x 40 | 2 x Reef Flare Pro M | UltraReef Akula UKS 200 | 2 x Tunze 6055 | ATB Airstar 5000

ClariSea 5000 | Węgiel | UVC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko ma swoj czas :] dysze zalatwilem i znalazlem tez w necie injector`y te ktore siedza w tych nie dopracowanych DownDraftach ETSS tutaj fotka i link , przedstawiajaca jak goscio zmodyfikowal ETSS`a , usunal wtryski ...? :D w miejsce ktorych wstawil Beckett`à dysze :]

Konkretnie na tej fotce widzimy dwa zdemontowane wtryski ?:D nie nazwal bym to czyms takim :D

w miejsce ktorych poszly dysze Beckett`a i slusznie zreszta .

gdybym wiedzial ze to taki badziew w tych ETSS siedzi to bym nawet tego po niecie nie szukal , mam nawet kilka identycznych w domu :]

PATENT :]]]]]]]]

i ws´zystko jasne :kma

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[white] Nowy DD pieni "niczego sobie" :D(proba przeprowadzona na slodkiej wodzie z dodatkiem octu )

To , jak sie maszynka naprawde spisuje , bedzie mozna powiedziec dopiero , jak juz bedzie podlonczony w systemie .

847-probadd.jpg

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo. Bardzo ciekawy pomysł na zamykanie. Pasek taśmy samoprzylepnej i hula.:D Ale te oddarcia takie nieeleganckie. Poobcinaj je chociaż trochę nożyczkami.:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekam na inne sruby plastikowe , i nie za bardzo wiem jaki gwint maja , wiec narazie lepiej sprawdzic tak , bo poznije to juz nawet tasma samoprzylepna nie pomoze :D:D

A tak wogole to jestem bardzo zadowolniony z tego typu odpieniaczy , ten kto nie widzial na zywca jak one potrafia pienic to niech zaluje :D hehe;)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.