Skocz do zawartości
Bioly

ZEOzym

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dozować,tak jak w instrukcji czy ostrożniej proszę bardziej doświadczonych o radę pozdrawiam

380l+100lsump,HQI2x250W+T5 2x54W,cyrkulacja30000,ATI BM200,Eheim 1262,Reaktor wapnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dozuje jak w instrukcji ale jestem nieco rozczarowany .W moim akwa nic ten produkt nie zmienił ,albo efekty sa niewidoczne tzn. chemia .

Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeozym podawaj raz w tyg zgodnie z instrukcją , czyli płaska lyzeczka na 1000L wody netto.

Produkt ten to polimery wiążące toksyny w forme aby odpieniacz mógł je usnąć.

Nie przekraczaj dawki podanej , na poczatek podawaj 1/4 , potem 1/2 i po 3 tyg całą.

Jesli masz problemy z glonami lub nalotem bakteryjnym na skałach to po wlaniu zeozymu wyłacz odpieniacz na 1-2 godziny. Jesli zbiornik jest czysty , bez nalotów to po wlaniu nie muszisz wyłączać odpieniacza.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może banalne pytanko. Mam Zeozym, ale nie mam do niego łyżeczki (tej oryginalnej). Czym można zastąpić tą łyżkę- chodzi mi o jakiś odpowiednik. Kiedyś czytałem na forum, że oryginalna łyżka z zeozymu odpowiada łyżce z testów saliferta tylko nie wiem czy 1:1 czy więcej.

pozdro Grzegorz

Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brzydzi nabrałem oryginalną płaską łyżeczkę ZEOzym i zważyłem,wyszło że waży ok.-0,75g może to Ci w czymś pomoże

380l+100lsump,HQI2x250W+T5 2x54W,cyrkulacja30000,ATI BM200,Eheim 1262,Reaktor wapnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bioly a masz może możliwość porównać ta łyżeczkę z łyżeczką od testu saliferta. Fajnie, że zmierzyłeś, tylko ja nie mam tak dokładnej wagi :/.

pozdro Grzegorz

Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łyżeczka od saliferta jest kilka razy mniejsza,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dodaniu zeozymu biały nalot z szyb zniknął. A pojawił się praktycznie po czyszczeniu szyb.

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.