Skocz do zawartości
bati

[O,K] Korale miękkie - Wrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dopiero rozpoczynam swoją przygodę z solniczką i mam prośbę czy jest na forum ktoś z wrocławia kto mógłby się podzielić się lub odsprzedać za niewielką opłatą szczepki prostych w utrzymaniu korali miękkich typu xenia, sarcophyton, zoanthus itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam trochę na zbyciu ( sarco, sinularie, pseudopterogorgie, grzybale, ukwialy piaskowe, zoa).

Szczepki od 10 zeta/szt.

200l + sump, AM HQI150W AM16K, T5 2x39W AM Reef White, T8 Arcadia Marine Blue,

odpieniek Weipro przerobiony +p. 1500l/h, pompa obiegowa 3000l/h,

cyrkulacja mj1200l/h+2xPH402, mixer KM500, UV,PHmetr, osmoza AM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
#228849 kozigrze :

Mam trochę na zbyciu ( sarco, sinularie, pseudopterogorgie, grzybale, ukwialy piaskowe, zoa).

Szczepki od 10 zeta/szt.

Jesteś z wrocławia??, interesuje mnie tylko odbiór osobisty ze względu na koszty i pogodę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety jestem z Dębicy. Ewentualny koszt przesyłki pkp to 25 zeta. Ale to Ty decydujesz.

200l + sump, AM HQI150W AM16K, T5 2x39W AM Reef White, T8 Arcadia Marine Blue,

odpieniek Weipro przerobiony +p. 1500l/h, pompa obiegowa 3000l/h,

cyrkulacja mj1200l/h+2xPH402, mixer KM500, UV,PHmetr, osmoza AM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bati, jestem z Wrocławia, mam szczepeczki od innych morszczaków z Wrocławia ale jeszcze nic się ładnie nie przyrosło. Sprawdź u użytkownika - Filip. Kupiłem u niego xenie, zoa, capnellę za małą kaskę :) niestety chyba tylko zoa się przyjmą :)

150L + 80L Sump, LED 90W, BEAST400, JVP-102, powrót 2000l./h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bati ! jestem z Bolesławca mam trochę miękasów oraz twardziele. Mogę wysłać, możesz podjechać PKP(dobre połączenie), a w sobotę prawdopodobnie będę we Wrocławiu więc mogę przywieść. Z miękasów mam Clavularię, Xenię, Rhodactisy,Sinularię i dwie odmiany grzybków. Jeżeli jesteś zainteresowany podaj maila wyślę foty.Pozdrawiam

78+55 refugium, lampa DIY 4x24W T5+8W 6500K nad refugium, odpieniacz Beast400, 18 kg LR 7 gatunków miękasów, 6 gat.SPS, 2LPS,para błazenków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
#229626 mali :

Bati ! jestem z Bolesławca mam trochę miękasów oraz twardziele. Mogę wysłać, możesz podjechać PKP(dobre połączenie), a w sobotę prawdopodobnie będę we Wrocławiu więc mogę przywieść. Z miękasów mam Clavularię, Xenię, Rhodactisy,Sinularię i dwie odmiany grzybków. Jeżeli jesteś zainteresowany podaj maila wyślę foty.Pozdrawiam

mali info poszlo na priv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal aktualne,dzięki uprzejmości filipa mam jedną kolonie zoa i niestety nic więcej. Ma może z wrocka coś z miękkich na sprzedaż lub po przecince??. Strasznie smutno w akwarium:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam małą szczepkę cladelli - kupiłem od Filipa - całe drzewko ale podzieliła się na 4 części. Zoa - mam też od Filipa, Sarcopytona - niech pomyślę - też mam od Filipa - tak więc ogólnie też jest lipka. Mam jeszcze dużo bryopsisu - ale walczę z nim teraz podbijając magnez.

Tak więc jak reflektujesz na cladellię to chętnie jedną oddam :)

pisz na priva ...

150L + 80L Sump, LED 90W, BEAST400, JVP-102, powrót 2000l./h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć mam troszkę korali na zbyciu np:

Zoa - 6 grzybków (czerwona), Euphylia (LPS) - mała szczepka, Xenia, łatwe sps - montipory (duży przyrost) - kolor pomarańczowy, zielony, stalowy, niebieski, czerwony, różowy.

Jak jesteś zainteresowany to zapraszam. Z wrocka do rawicza niedaleko:)

IMG 20130325 101320

Akwarium: 1000 l + sump 220 l
Oświetlenie: ATI PowerModule 8x80W
Pompa główna: RedDragon 6500
Odpieniacz: BubleKinge 300
Cyrkulacja: TUNZE 4x6105
Filtracja: BP + PO4x4 + Węgiel aktywny
Light Balling Fauna Marine dozownie Grotech III
Sterowanie IKS Aquaristik Computer
140 kg skały żywej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam serdecznie !

czy mogę się przyłączyć do kolegi bati? jestem z Świdnicy i właśnie mam pierwszą solniczkę na tórą czekałem długo,

niestety pusto w niej z powodu finansów i zwracam się z tą samą prosbą . Może jest ktoś z okolicy i się zlituje nad pustym zbiornikiem? .Sam wspomagałem w przeszłości kolegów tylko w akwarystyce słodkowodnej a teraz mnie to dopadło!

z góry wszystkim dziękuję

pozdrawiam morszczaków bo to jest naprawdę piękne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.