Skocz do zawartości
Artur T

oświetlenie nocne (nowy patent)

Rekomendowane odpowiedzi

(w poprzednim mailu doszło do kilku słownych akcji i zrobiło się za dużo stron nie na temat); ponieważ części osób sprawa się jednak podoba ponawiam tu temat sprzedażowy a wszelkie inne dajmy na ogólny...poniżej kopiuję poprzednią propozycję)

Diody imitują naturalny ruch księżyca. Ustawione są w rzędzie. Zapala się pierwsza z brzegu; świeci (jak ustawię) ok. godziny, gaśnie i zapala się kolejna. Razem spacer księzyca trwa jak w naturze. Efekt świetny i najbardziej naturalny. Zwierzątka mają jak w oceanie. To nie jest światło zawieszone nieruchomo. Dodatkowo regulacja jasności!!! Niestety cena to 120zł przy 8-miu diodach. Jest trochę roboty i koszty złożenia pomysłu do patentu...ale to już za sobą - teraz czekam na papiery) pozdrawiam: Artur

prosport@onet.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur masz 5 minut i wyskakujesz z fotkami i dokladnym opisem :)

W sumei to sobie jaja robilem troche z tym swiatlem hehe :)

A tak wlasciwie to co Ty tam wogole wymysliles bo tak to opisujesz ze ciezko zakumac .

Opisz dokladnie ile tych diodek jest , jakie to jest dlugie do jakich baniakow , ile pobierac bedzie energi itd..

najlepiej wrzuc jakas fote tego , a po drugie to myslalem ze polecasz jakies gofienko z ebay`a ..wytlumacz dokaldnie co to jest i jak to wyglonda , moze faktycznie cos dobrego tam mosz :):) :Satisfied

Poslucham Cie raz jescze uwaznie , akurat mam dzisaij wiecej cierpliwosci :) popatrze ´, poczytam co opisales .. a na koniec Ci powiem co o tym mysle ok ? :D

No wiec masz pole do popisu .. wrzucasz foty i opisujesz dokladnie co i jak .

pozdr...

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie...nie jest to gówienko z e-baya. Zwierzątek to nie denerwuje, bo w takim razie księżyc musiałby to również robić. Może właśnie denerwuje ich to że całą noc jest zupełnie ciemno a jak ktoś ma nocne, to że cały czas świeci nad głową jak latarka? Tego też nikt nie wie. To jest lekkie niebieskie światło które w spokojny sposób przechodzi z jednej strony na drugą. Na raz świeci się tylko jedna dioda (choć w ciemnym pomieszczeniu wystarcza to do obserwacji).

Fotki oczywiście zamieszczę (ale niestety nie dam rady za 5 min. bo jestem w pracy i to w delegacji); zrobię to najszybciej we wtorek - cierpliwości). Pozdrawiam: Artur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, widziałem to u Artura; wg mnie jest naprawdę OK; Swirlej czytałem wczoraj twoje uwagi i wiem że to jaja...to oświetlenie jest fajne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już zdjęcia. Zainteresowanych (nie tylko zakupem) proszę o kontakt prosport@onet.pl

- pocieszyłeś mnie Marek (siatkarz5) bo wczoraj myślałem że ze mną coś nie tak...

pozdrawiam: Artur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to chetnie je zobaczymy :D niech Artur pokaze , opisze wszystko co i jak pokolei , powrzuca zdjecia , powie ile to zzera pradu to sie okarze czy to taki patent :)

pozdr...

Ps;Tutaj powrzucaj Artur zdjecia :) chyba nie jest to dla Ciebie jakims problemem ...? pocieszac sie bedziemy pozniej :]

Jakbys mial wrazie jakies problemy z umieszczeniem tutaj zdjec na forum to chetnei zrobie to za Ciebie :D

Tutaj podaje moj adres email meerwasser37@yahoo.de

Tu i teraz :Satisfied

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur zdjecia nie wpadly na moja skrzynke musiales cos zle wyslac , sprobuj jeszcze raz :]

pozdr...

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj Twoje oswietlenie Artur z ktorego mozesz byc dumny :) Zwracam Ci honor :)

Urządzenie ma zaprogramowany 8-mio godzinny tryb pracy. Można resetować program (wtedy świecenie zacznie się znowu od diody nr 1). Całość włącza i wyłącza programator czasowy. Diody mają uchwyty i rozmieszcza się je wg uznania (długie kable). Sugeruję oczywiście, aby były zamontowane w rzędzie od 1-szej do 8-ej bo wtedy osiągniemy pożądany efekt. Potencjometrem możemy ustawić (i zmieniać) natężenie światła. Ilość punktów świetlnych dowolna (do różnej wielkości akwa). Częstotliwość zmiany światła również. W standardzie 8 diod z godzinną zmianą (tyle ile przeciętnie trwa noc).

JEDNYM SLOWEM SUPER RZECZ I W DODATKU ZA "PSIE "PIENIADZE ! urzadzonko sprawdzilem , dziala rewelacyjnie :)

Poprosze jeszcze 10 sztuk bo sa u mnie chetni :)

image003.jpg

image005.jpg

image001.jpg

image007.jpg

image010.jpg

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO lepsze by było takie oddające fazy księżyca, niż jego drogę po niebie. ale to też fajne:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na mój skromny gust to brakuje wschodzącej jutrzenki chociaż to pewnie nie ta strefa....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.