Skocz do zawartości
koziolini

poziom wody w panelu i w zbiorniczku :Di jak ma wyglądac przelew

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko na temat poziomów wody mianowice czy w panelu i w zbiorniku ma byc taki sam poziom wody ????? (oby dwa maja wysokośc 25cm więc poziom w zbiorniku to bedzie jakieś 23cm) i jak ma wyglądac przelew jaką mam mieć długosc z jedne i z drugiej strony czyli na jaka głebokoś ma byc zanurzony w zbiorniku a na jaką w panelu (bardzo bym prosił o rysunek jeśli ktos moze na rysować)

pozdro wszystkim przyszłym i aktułalnym morszczakom:D:D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wylaczysz pompke to tak, ale jak wlaczysz to oczywiscie poziomy wody beda rozne

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi też się przyda jakiś schemacik

360+110-od 15 Grudnia 2006 sprzedam miejsce na reklame (300 znaków) :D www.fastquad.pl- dla morszczaków z nano-reef super zniżki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miedzy akwa a panelem ma jakies (z glowy pisze :) ) 3,5 cm roznicy

w akwa okolo 33 a w panleu w pierwszej komorze 29-30

akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze temacik byl juz poruszany ale powiedzcie mi jaka dac rurke wyrownujaca do zewnetrznego panela, jezeli bedzie mial trzy komory i okolo 10l. Pompa powrotna to okolo 400-500l/h.

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja napisze jak mam

pompa 2000/l

panel o wymiarach 13,5x30x33h

podzielona na dwie czesci

pierwotnie chcialem dac dwie rury 3/4 cala do pierwszej komory gdzie stoi odpieniacz, ale woda nie nadarzala sie przelewac do komory z pompa, wiec jedna rura podaje wode bezposrednio do drugiej komory

wiem ze troche nie tak, ale po wakacjach planuje postawic wiekszy zbiornik i teraz nie bede juz tego przerabial

a co do twojego, to po co ci w takim malym panelu 3 komory ? zrob lepiej dwie, wieksze i przestonniejsze, bo pozniej nawet reki tam nie wcisniesz :)

akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.