apofis Zgłoś Napisano 11 Maja 2010 zamieściłem na 8 stronie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sienki Zgłoś Napisano 11 Maja 2010 Hehe no tak, to przez te emocje ) juz chwalilem ;D Cytuj Jest .. i znowu "kostka".. | było vol3 400 l | było 324 l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vitekzawada Zgłoś Napisano 11 Maja 2010 ladne cudenko,moja druga polowka tez jest pod wrazeniem za mozna zrobic takie pienidlo w warunkach domowych Cytuj OW 800l+sump240l,BK250,obiegowa RD6500,cyrkulacja 3*6105,profilux,oswietlenie 3 sztuki Pacific Sun 120W Master,Kalkreaktor,a gratow to jeszcze wiecej co nie potrzebuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vitekzawada Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2010 #258979 Sebastek :Kolejny wyrób Będzie zasilany dwoma pompami AB2000/1 Zdjęcia jakościowo fatalne, ale nie mogłem się powstrzymać [t=http://www.nano-reef.pl/datas/thumbs/3246-gregor2.jpg]http://www.nano-reef.pl/datas/users/3246-gregor2.jpg[/t] Tu z modelką [t=http://www.nano-reef.pl/datas/thumbs/3246-gregor.jpg]http://www.nano-reef.pl/datas/users/3246-gregor.jpg[/t] Jak Wam się widzi ? dzisaj podlaczylem odpieniacz zasowa az milo,mialy byc 2 szt ab2000/1 ale zostalem przy am2500,zobacze pozniej moze zmienie Cytuj OW 800l+sump240l,BK250,obiegowa RD6500,cyrkulacja 3*6105,profilux,oswietlenie 3 sztuki Pacific Sun 120W Master,Kalkreaktor,a gratow to jeszcze wiecej co nie potrzebuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2010 Dzięki za dobre słowo Na dwóch pompach tak będzie zasuwał: Pozdrawiam Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2010 I ja mogę wreszcie pochwalić się Maliną. Pracuje naprawdę fajnie i cichutko, regulacja też bezproblemowa jest to wersja "panelowa" więc pompa AB 2000/1 UP (ulubiona moja zresztą ) jest "pod" Malinką. Sebastian, bardzo dziękuję bo pienidło działa super, a ma przecież co robić Cytuj 130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060 oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200 wystartowało Nasze Przejściowe... SPRZEDAM: -akwarium 100x70x55, sump, stelaż, hydraulikę; -lampa DIY 2x150W HQI + żarniki Reeflux; -lampa DIY 8x T5 39W -OR 3500 LINK DO TARGOWISKA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vitekzawada Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2010 #264670 Sebastek :Dzięki za dobre słowo Na dwóch pompach tak będzie zasuwał: Pozdrawiam , dokladnie tak jak na tym filmie dysze ustawilem tak jak mowiles,efekt niesamowity,robi taki wir jak huragan,pierwszy dzien bil niesamowita piane,teraz troche sie uspokoil po wlozeniu kulek,ale nie ma problemu ze nic nie pieni,chyba ze kulki sa za krotko w obiegu Cytuj OW 800l+sump240l,BK250,obiegowa RD6500,cyrkulacja 3*6105,profilux,oswietlenie 3 sztuki Pacific Sun 120W Master,Kalkreaktor,a gratow to jeszcze wiecej co nie potrzebuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2010 @nika, mam nadzieję że ten zerwany tynk to nie wina odpieniacza @vitek, 2 pompy robią niesamowity efekt, poczekaj chwilkę bo i pienidło świeże i kulki zaraz po włożeniu. Wszystko się unormuje w kilka dni i będzie wyrzucał taki "silikonowy" syf, który ciężko zmyć z kubka Zapach niezapomniany można podtruć teściową Ogólnie dzięki za dobre słowa, bo widać ze konstrukcja dobrze się sprawdza Pozdrawiam Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2010 Hej, Seba. A może zrobiłbyś mi na zamówienie taki od pieniacz? Napisałbym na PM, ale to jest chore nie wiem jak to zrobic na tym forum, dziwne to jest. Cytuj Moje skromne 200L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2010 @Tofik mam nawet jeden z tzw. nad produkcji Napisałem Ci na prv, wiadomość znajdziesz u góry forum po prawej stronie Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truskawa Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 U mnie chodzi na AB 2000/1 igła, elegancko pieni . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franek Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 Piękny sprzęt, wygląda rewelacyjnie a jaka jest jego cena i czy byłaby możliwość wykonania takiego cuda do 450l zbiornika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 He, he cuda to najbliższa parafia W sprawie odpianiacza przypomnij się na priv @Truskawa, czyżbyś przejął na stałe sprzęt od kolegi ? Pozdrawiam Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truskawa Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2010 Tak przytuliłem go i śmiga w 600L baniaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2010 No ładnie , daje spokojnie radę ? Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sienki Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2010 "mam i ja.." odpieniacz przygotowany pod dwie pompy w akwa 112l, czyżby przewymiarowany ?? już czeka na lepszy większy baniak:P będzie chodził na razie na jednej pompie AB2000/1, na foto poniżej na zastępczej pompie w oczekiwaniu na AB (ledwo weszło) EDIT: Odpieniacz w końcu w większym baniaku Cytuj Jest .. i znowu "kostka".. | było vol3 400 l | było 324 l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcmonk Zgłoś Napisano 9 Lipca 2010 cześć Ja również już swój otrzymałem wypróbuję za jakiś czas jak dozbieram resztę sprzętu i sklecę całą solniczke. Generalnie super wykonany, Dzięki Sebastek !!!! Pozdrowionka Cytuj Pozdrawiam mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz.p Zgłoś Napisano 9 Lipca 2010 @SEBASTEK,najszczersze gratki,choc jescze go nie mam[ale juz niedlugo],widac iz wszyscy sa zadowoleni,a to najwazniejsze,masz oprawdziwy talent,pozdrawiam Cytuj bez morskiego akwa tez mozna zyc, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ankalin Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2011 hej mam pytanko jaki jest czas realizacji zamówienia pytam raczej tych co zakupili odpieniacz od Sebastiana chodzi mi jak jest z wysyłką czy ktoś posiada kontakt do niego ??? Zamówiłem odpieniacz około miesiąc temu wpłaciłem zaliczkę potem po 3tygonich napisal ze jest już zrobiony i że w sobotę tamtą co była wyśle napisałem do niego czy wysłał napisał że ba pewnie że wysłane spodziewałem się na poniedziałek może wtorek pienidła a tu mija tydzień i nic jestem udupiony ze skałą i resztą .Załamka Jeśli ktoś ma kontakt to proszę o info na priva . PANIE SEBASTIANIE CO Z MOIM ODPIENIACZEM ???????? Cytuj W budowie 60x60x60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2011 ankalin czy ty chłopie nie możesz zrozumieć że leżę w szpitalu ? i nie mam dostępu do poczty ? Daj mi wyzdrowieć i wyść ze szpitala. Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2011 Sebastek nie chodzi o to że leżysz teraz w szpitalu tylko o Twoje podejście do nas. Do mnie filterek do biopalet również niby był wysłany a nie został wysłany. Jeszcze przed Twoim szpitalem. Zamawiałem 15 XII, dzień później zapłaciłem - tyle kometarza. Oczywiście życzę Ci powrotu do zdrowia. Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ankalin Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2011 uzyskałem dziś kontakt z Sebastianem twierdzi nadal że wysłał w sobotę 15 stycznia ale niema jak podać danych wysyłki bo jest w szpitalu zamówiłem skałę i teraz musiałem znajomego obarczyć opieką bo nie wiem jak by było bez pienidła poza tym uważam że jeśli nie wysłał to co za problem przyznać się do tego przecież zawsze można znaleźć jakiś kompromis podesłać kogoś do domu jego by odebrał osobiście lub by żona wysłała różne są sytuacje ale grunt to dotrzymanie słowa a nie wodzenie za nos taka jest prawda dziś byłem na poczcie i pani kierownik powiedziała że jest to niemożliwe by przesyłka szła do dziś Cytuj W budowie 60x60x60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k0k0z Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2011 #318605 ankalin : dziś byłem na poczcie i pani kierownik powiedziała że jest to niemożliwe by przesyłka szła do dziś Mi priorytetowa paczka szla 2 tygodnie, tez podejrzewalem kolege z forum o jakies machlojki. Kierowniczka ci nie powie ze poczta zawalila bo by sie przyznala ze paczke(a raczej usluge) mozesz reklamowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ankalin Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2011 kierowniczka to rodzina więc powiedziała by jak jest hehehe Cytuj W budowie 60x60x60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k0k0z Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2011 co nie zmienia faktu ze poczta czasem zawala (zaskakujaco czesto) u mnie przykladowo paczke nadano, tyle ze nigdy nie wyruszyla z poczty, dopiero jak sie kolega przeszedl do nich to stwierdzili ze ktos zapomnial puscic jej dalej. Co zabawne, paczka byla z odpienkiem "Sebastkowym" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach