Skocz do zawartości
bibik

ups do new jeta

Rekomendowane odpowiedzi

witam jaki polecacie ups do new jeta 6500 l okolo 60 wat?czy w ogole jakis uciagnie przez pare goedzin

moze ktos uzywa,z gory dziekuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiej mocy powinien byc? aby ta pompa pochodzila z 8 godzin?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pociągnąć pompę 6500 przez 8 godzin? To chyba generator będzie a nie zwykły UPS. Ja mam New Jet 3000 i na UPS EVER Eco Pro 700 (a tani nie jest) chodzi około 40 minut. Pamiętajmy, że UPSy nie są do tego aby zastąpić nam źródło prądu, ale żeby pozwolić np. na awaryjne zapisanie ważnych danych na kompie przy zaniku napięcia.

Przy takich wymaganiach polecam niestety droższe UPSy, np. z 16x12V. Mają one ponad 5Ah, ale to już koszt rzędu 3tys. zł.

cc183b31859f2d3073f0571477a8ac16u1871a16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki wiem teraz na czym stoje. zamowilem saobie alarm z powiadomieniem o zaniku pradu sms na szczescie mam generator,musze sie tylko zabezpieczyc przed wywaleniem bezpiecznika przez glupie zwarcie[ u mnie w sieci pradu nie wylaczja nadluzej niz 2 godziny]gorzej z elektryka wewnatrz sumpa musza wszystko wywalic i zalozyc nowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki okazlao sie jednak ze to ta pierdz pmpa qauamedicowska z nitrareduktora tak sie zatarła ze az napuchla i ona zrobila zwracie to juz druga w mijej karierze wiecej nic tej firmy nie kupie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też miałem kilka produktów firmy Aquamedic które uznaje za porażkę . M.in odpieniacz Biostarflotor któy ciekł bo był źle spasowany a w przy nim pompa PH2000 która była głośna , skim box za którego powinni oddawać kase bo to jest niewypał nie z tej ziemi oraz głowicę PF1000 która tak wibruje i jest bez sensu ..... Mają u mnie minusa na zawsze.

Nano Rafa Lido 120,LED 7x11W,Deltec MCE600,Koralia 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta wszystkie te sprzęty przerabiałem i lezą u mnie na strychu bo nawet nie mam sumienia wciskać tego badziewia na allegro zeby ktos nie mial klopotów jak ja

cały zasrany nitrreduktor wywaliłem-pieknie zbijal no3 ale gówno awaryjne jak cholera tandeta jeszcze raz tandeta

a i pompka peryetaltyczna sp 3000 ktora nawet po wymianie wezyka zapowietrza sie jak glupia .moze ktos reflektuje hehe pozdrawiamn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.