Skocz do zawartości
lolek

glosny deltec mce 600

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam tego delteca 3 lata,kupilem juz uzywany,problem jest taki ,ze chodzi jak traktor:banghead,dampening kit (wszystkie nowe gumki nic nie pomogly),w aquatic store uk jest do kupienia nowa pompa z wirnikiem delteca za 105 &,mam pytanie do uzytkownikow tych odpieniaczy w szczegolnosci tych osob ,ktore zakupily fabrycznie nowe ze sklepu-na ile sa glosne? da sie spac w tym samym pokoju co akwarium ? wczesniej troche buczal,nigdy nie byl za cichy,ale teraz jest tragedia,mam 150 cm od lozka, chcialbym wiedziec czy warto zamawiac nowa pompe z wirnikiem? , dziekuje i pozdrawiam :)

350 litrow Rena Aqualife,tunze 4*6045 ,deltec mce 600 turbo,266w t5 mix lps i miekkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz czy nie ma luzow w przegrodach, i czy pompa nie dotyka jakiegos elementu, zazwyczaj w tych odpieniaczach to to najbardziej halasuje. Czy jestes pewny czy to pompa halasuje? Wyjmij ja i sprawdz jak dziala sama pompa.

Pozdrawiam, Piotr

Moj blog: http://www.brightsidereef.blogspot.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lionfish dzieki,sprawdze ta pompe wyciagnieta na ile jest glosna,wirnik ma pare malych rysek,mozliwe ze wirnik padl -zuzyl sie ,przegrody tez posprawdzam

350 litrow Rena Aqualife,tunze 4*6045 ,deltec mce 600 turbo,266w t5 mix lps i miekkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ten odpieniacz tylko trochę buczy, ale do traktora mu daleko. Jego praca jest niewiele głośniejsza od szumu wody, która się wylewa z niego.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj z nim pogrzebalem,jeszcze raz wszystkie nowe gumki w srodku i na zewnatrz pompy,jaest ciszej ale lekkie buczenie zostalo,wirnik na pewno do wymiany ,mozliwe ze cala pompa rowniez,w zasadzie sam wirnik nie oplaca sie zupelnie wymienic 68 funtow a kompletna pompa z wirnikiem deltec 105,generalnie wymiana gumek na osce w srodku i na zewnatrz jest bardzo wazna i powinno sie je zmieniac minimum raz w roku a lepiej 2 razy ,pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.