Skocz do zawartości
lasius

zamienię lampę 150W z żarnikiem na 70W z żarnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam 150W lampę hqi. Jest to oryginalna oprawa z zabezpieczeniem elektronicznym przed gorącym startem. Niestety 150W to "za mało" dla mojego 25l/ akwarium dlatego właśnie szukam kogoś kto potrzebuje lampy 150w z silnym odbłyśnikiem a ma za słabą 70W. Mam też żarnik jednak tylko 4200'K philips lub osram albo venture light. Interesowałaby mnie zamiana na lampę z żarnikiem 70W ponieważ moje "braki finansowe" nie pozwolą mi teraz kupić żanika -nawet 4200'K.

Jestem z Poznania jeśli jest ktoś zainteresowany proszę o kontakt na lasius@wp.pl

lampa posiada uszczelkę i szybę z blokiem UV tak ,że może być uzywana również na wolnym powietrzu.

Jest to ta sama co świeci na moje akwarium na zdjęciach z poprzednich postów. Mogę się też umówić tak ,że można przyjechać do mnie i dokładnie obejrzeć sprzęt. Mam też drugą lampę 150W czarną- sklepową - nie ma ona jednak zabezpieczenia przed gorącym zapłonem i nie jest "water resistant" ;P ale ma ładną czarną oprawę i również blok uv w szybce.

pozdrawiam

Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.A jak cena za ta druga-czarna?A zarnik jest?

_________________________ | | | Już niedługo odpalam !!! | |_________________________

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

120zł z żarnikiem 4200'K venture light. ale wolałbym wymianę. bo za 120zł to stać mnie będzie na samoróbkę....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A fotke mozesz jakas rzucic tej lampy?

_________________________ | | | Już niedługo odpalam !!! | |_________________________

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elerktronika HQI ze 150 będzie działała z 70W żarnikiem. Tylko odwrotnie nie da rady. Jeśli dogięcie styków nie wystarczy to za kilkanaście złotych możesz kupić oprawkę do żarnika HQI 70W. Nie musisz więc sprzedawać.

500 litrów 140x60x60 działa od 02.09.2008 r. + sump 105x48x36, AM OR 3500, cyrkulacja 2 x Tunze 6100 + 1 x Tunze 6105 z multikontrolerem + 1 x Jebao WP-40 do falowania, Bubble Magus 250s, lampa 2x120W led,LR ok. 70 kg, LS 45 kg, ARM od mufti, balling i podmiany co tydzień ok. 8%, sól AF, dozowane 2 ml ABCM codziennie, zależnie od obserwacji co tydzień lub dwa Prodibio BioDigest i Bioptim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za cenne info- czy to dotyczy wszystkich układów zapłonowych czy tylko elektronicznych? - w tej mojej "lepszej lampie" jest raczej tylko czujnik elektroniczny i blok zapłonu a reszta to ciężki statecznik+ kondensator...????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.