Skocz do zawartości
smk

Schabowy pierwszej pomocy :)

Rekomendowane odpowiedzi

Dla tych co mają słabe nerwy nie polecam czytania tej trzymającej w napięciu historii opartej (całkiem mocno) na faktach :)

Dziś już 2 dzień z rzędu zapomniałem languście przynieść żarełka z zoologicznego a dziś już był 3 dzień bez żarcia (karmie ją co 2 dzień).

No i miałem problem co jej dać bo do rana na bank by mi zeżarła mitrax kraba z głodu (choć normalnie to go chyba lubi to gdy głód zagląda languście w oczy to kumple się nie liczą :) ).

Zdesperowany zaglądam do lodówki w poszukiwaniu jakiegoś fileta rybnego a tu jak na złość nic morskiego nie ma (no bo skąd niby w Świnoujściu ryby hehe - szefc bez butów chodzi) i oto moim oczom ukazuje się surowy schaboszczak.

Trochę się zastanowiłem że niby skąd schabowy w wodzie morskiej ale cóż albo schabowy albo lece po nowego mitrax kraba z rańca (a najlepiej po dwa bo tam mało mięcha w nich dla mojej langusty).

No więc z pewną dozą nieśmiałości naskrobałem 1cm kulke schabowego i wrzuciłem do akwa. Musiała być na granicy paranoi głodowej bo jak tylko wywąchała mięcho to skoczyła jednym susem przez moje 12L akwarium i złapała schaboszczaka w pazury/łapy/szczypce (niepotrzebne skreślić). Po pierwszej euforii zczaiła że coś z tym mięchem jest "nie w ta mańkę" i mu się bacznie przyglądała przez dłuższą chwilę (trzymając go nadal w kleszczach).

Jednak musiała po chwili namysłu pomyśleć:

"lepiej to niż mojego kumpla kraba"

lub "tego kraba było stanowczo za mało" (bo szczerze mówiąc to ja go jeszcze nie widziałem dziś)

lub "co mnie nie zabije to mnie wzmocni" :)

...i polazła do nory ze schaboszczakiem podgryzając go po drodze.

Może zaczne jej gotować cielencinkę w winie białym z ziołami prowansalskimi skoro ona lubi taka kuchnię "zamorską" hehe

A czy wy też macie na koncie desperackie karmienie swoich zwierzów morskich dziwnymi specjałami?

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem zmuszony dawkowac Ichtiovit, gdyz zarcie dla rybek morskich mi sie konczy a zamowiony w necie pokram jeszcze nie przyszedl :) wIec nemo dostaje troszke hikari marine i ichtiovit, najgorsze jest to ze w Zabrzu nie mozna dostac mrozonej artemii!!!!!!!!!!!! Normalnie Jaja!!!!:):D:D:D:D:D:D:D

Wiec narazie nemo musi pociągnąc na tej diecie pare dni:):)

--------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje jadly ze mna kielbaske z grilla :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rs4 ty morderco :) ostatnio ogladałem w TV ze grilowanke zarełko ma najwiecej toksyn

I DLATEGO JE TAK LUBIE :D

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.