Skocz do zawartości
rosiczka

Jaka pompa do odpieniacza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanko jaką pompe mozna zastosowac do zewnętrznego odpieniacza DIY bedzie to odpieniacz wzorowany na RuWalach:):)(odpieniqacz bedzie narazie do 20litorwego akwa a potem do 40l) A pompe chce umiescic na zewnątrz:) Czy są jakies male pompy mogące pracowac na zewnątrz a nie w wodzie?? Chodzi mi o pompe najlepiej jakas 200-300l/h albo moze byc troszke wieksza(np 600l/h)

A może ktos ma taką malą pompe zewnętrzną na zbyciu:):):)

Pozdrawiam i prosze o pomoc

Tomek

--------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślalem, i wymyśliłem, wystarczy kupić odpowiedni pojemnik Taki jak na żywność wmaire hermetyczny wsadzic tam pompe dobrze zamknąć i wprowadzic dwie rurki jedną polączyć z wylotem pompy szczelnie zamknąć i mamy gotową pompe zewnętrzną za pare zeta:):) Na szczscie mam jakąś pompe fontannową kupie w ten poejmnik odpowiedniej wielkosci zeby sie tam tylko pompa zmiescila i gotowe:):):):)

AAaaaa jeszcze jedno, Jak uszczelnić miejsca w ktorych bedzie wychodzil kabel od pompy i rurki?? Czy jakies srubunki male czy jak??

Prosze o pomoc:):D:)

Pozdrawiam

Tomek

P.S.

hehe już po maturze dzisiaj była ostatnia biologia, nareszcie dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugie wakacje:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Więc czas sie zabrać za robie nie odpieniacza, mixera i innych kalkreakowró do mojego wiaderka:):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie kombinujesz. Zajrzyj tutaj

http://www.ratz-aquarientechnik.de/ oni maja odpieniacz Micra na pompie AquaBee500. Prawie na 100% z wirnikiem igielkowym.

Z drugiej strony do takiego malego akwa to zrob sobie odpieniacz na kostke.

Akwarium 120 x 65 x 60 | Sump 80 x 50 x 40 | 2 x Reef Flare Pro M | UltraReef Akula UKS 200 | 2 x Tunze 6055 | ATB Airstar 5000

ClariSea 5000 | Węgiel | UVC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy mi na miejscu, tak abym mógł jak najwiecej skaly jeszcze dorzucic:) A z tym zewnętrzynm zaczne sie bawić poniedzialek jutro jade do sklepów po części do pompy:)

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale na tej stronie jest OGROMNY ODPIENIACZ Kurcze ma ze 3metry wysokosci i 2metry srednicy:):) To to sie nazywa pienić wode:):):):D

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.