brzydzi Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2010 Mam pytanko co zjada ten glon http://pl.reeflex.net/tiere/978_Halimeda_copiosa.html Zaczyna mi się w jednym miejscu rozrastać i nie wiem co może mi go ładnie zlikwidować . Grzegorz Cytuj Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remii Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2010 U mnie Zebrasoma scopas troche go podjadała. Najlepiej i najprościej to chyba wyrywać to po prostu. Odrasta dosyć wolno. Cytuj 100x40x60h, Sunpower 6x39w, Vertex omega 130, 6045 + RW8, Tunze 1073.020, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Odświeżę temat, Wie ktoś może jak się pozbyć tego glona? Albo chociaż powstrzymać jego rozrastanie? Nie przeszkadza mi jego wygląd ale wyciąga strasznie wapń i magnez z wody, leje ponad 100ml Ballinga na dzień, a mam tylko kilka małych SPS i ze 3 LPSy, reszta miękkasy. Myślę że Halimeda to główny winowajca i chciałbym go troszkę poskromić. Wyrywanie jest dość uciążliwe - mocno się skały trzyma. Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez rysio2000 (wyświetl historię edycji) Cytuj było 450 l. (180x50x50). jest 100 l. z panelem (80x50x35) - Setka ze śledzikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach