Skocz do zawartości

Historia edycji

shaolin33

shaolin33

W dniu 25.01.2017 o 00:46, Tenshuchiyu napisał:

Pierwsza komora - 2l Siporaxu 25mm + Purigen na górze fizelina idolewka

Druga komora - Pompa od starego odpieńka jako obieg a na niej odpieniacz

Trzecia (mała) komora - Czujnik temperatury

Czwarta komora - Grzałka i patyki z fizeliną

20170122_213920.jpg

Cały czas zastanawiam się jak to przerobić. Moim zdaniem trochę za mały obieg jest przez panel. Poza tym odpieniacz stoi na pompie więc pewnie nie mieli całej wody.

Zastanawiam się nad wywaleniem patyków i wsadzeniem w ostatnią komorę pompy obiegowej jakieś mocniejszej. Kto tak ma ?

też kombinuje z tylnim panelem, do tego stopnia ze wczoraj dosypałem miasku, mleczko w akwarium sie zrobiło no i filtracja pokazala ze neistety jest do d*py, rano ryby padły:)

kraby i kilka korali dzisiaj przerzucilem do kostki , na szybko zrobilem solanke i dalem kaskade:)

dzisiaj wieczorem chce zmienic calkiem tylni panel,

standardowego odpieniacza sie juz 2 misiace temu pozbylem, dodalem pompe obiegowa ale nadal problem z przeprlywem wody przez panel :)

sa 4 komory, problem z z przeplywem z 2 komory do 3 tej malutkiej waziutkiej, tak sobie wymsle ze albo ta scianke potrzaskam albo sprobuje jakos odciac od góry , wtedy poprawi sie spływ wody w czwartek komorze tej z prawej strony mam pompe obiegowa i tam planuje ja zostawic,

oto jak mam zrobione:

1 komora od lewej - siporax, purigen

2 komora - kule maxspect oraz odpieniacz

3 komora ta waziutka czujnik temp

4 komora - grząłka plus pompa obiegowa

jak myslicie dobre rozwiazanie ??

shaolin33

shaolin33

W dniu 25.01.2017 o 00:46, Tenshuchiyu napisał:

Pierwsza komora - 2l Siporaxu 25mm + Purigen na górze fizelina idolewka

Druga komora - Pompa od starego odpieńka jako obieg a na niej odpieniacz

Trzecia (mała) komora - Czujnik temperatury

Czwarta komora - Grzałka i patyki z fizeliną

20170122_213920.jpg

Cały czas zastanawiam się jak to przerobić. Moim zdaniem trochę za mały obieg jest przez panel. Poza tym odpieniacz stoi na pompie więc pewnie nie mieli całej wody.

Zastanawiam się nad wywaleniem patyków i wsadzeniem w ostatnią komorę pompy obiegowej jakieś mocniejszej. Kto tak ma ?

też kombinuje z tylnim panelem, do tego stopnia ze wczoraj dosypałem miasku, mleczko w akwarium sie zrobiło no i filtracja pokazala ze neistety jest do d*py, rano ryby padły:)

kraby i kilka korali dzisiaj przerzucilem do kostki , na szybko zrobilem solanke i dalem kaskade:)

dzisiaj wieczorem chce zmienic calkiem tylni panel,

standardowego odpieniacza sie juz 2 misiace temu pozbylem, dodalem pompe obiegowa ale nadal problem z przeprlywem wody przez panel :)

sa 4 komory, problem z z przeplywem z 2 komory do 3 tej malutkiej waziutkiej, tak sobie wymsle ze albo ta scianke potrzaskam albo sprobuje jakos odciac od góry , wtedy poprawi sie spływ wody w czwartek komorze tej z prawej strony mam pompe obiegowa i tam planuje ja zostawic,

oto jak mam zrobione:

1 komora od lewej - siporax, purigen

2 komora - kule maxspect

3 komora ta waziutka czujnik temp

4 komora - grząłka plus pompa obiegowa

jak myslicie dobre rozwiazanie ??

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.