Skocz do zawartości
BeRsErK

(z)Warszawa kostka 30x30 optiwhite

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji przeprowadzki powiększyłem swój zbiornik i została mi stara kostka 30x30cm z szyb 4mm, na tył wklejona czarna tapeta.

Najchętniej bym wymienił na jakieś szczepki miękkich koralowców - jakaś ładna xenia, sinularia mocno żółta bądź zielona itp.

Odbiór na warszawskim Wawrzyszewie.

Zbiornik w stanie bardzo dobrym ale będzie trzeba szybki nieco oskrobać z glonów ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwa wysyłka? Jak rozwiązałeś tam problem filtracji i oświetlenia? :googleye

Pozdrawiam, Krzysiek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie bo baniak stoi u rodziców i ciężko z tym by było teraz.

Co do Twojego pytania - filtracja oparta była w dużej mierze na LR i LS - potem dorzuciłem odpieniacz(z początku BOYU Wg.310(raczej nie polecam) a potem trafiłem na RESUN SK-300(zajefajna zabawka - cichy, bardzo wydajny.

Z czasem dokupiłem najmniejszą kaskadę jaką znalazłem na allegro ze skimmerem do ściągania filmu z powierzchni wody(służył także jako medium gdzie od czasu do czasu wkładałem np węgiel).

Podmianki raz na tydzień/dwa ok 15% wody.

Co do oświetlenia to przerabiałem lampki jakie wprowadził aquael na pc - 2x11w i raz 18w co dawało 40w na 27l wody brutto(w praktyce dawało jakieś 2w na 1l)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

up - kostka nadal aktualna - dorzucić mogę odpieniek widoczny na foto - za całość stówka lub wymiana na szczepki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.