chodi Zgłoś Napisano 21 Lipca 2010 Witam Zrobilo sie cos dziwnego na moim rozowym histrix'ie. Nie spotkalem sie nigdy z czyms takim wiec prosze o pomoc. Zachowuje sie LPS. A mianowicie na dolnych galeziach zrobily sie dwa balony. Pompuja sie za dnia. W nocy wyglada normalnie. Spotkal sie ktos kiedys z czyms takim ? Czy to normalne ? Nienormalne ale nieszkodliwe ? Czy jakis niepokojacy objaw ? pozdrawiam lukasz Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 21 Lipca 2010 No kurcze. Czy wszystkie rzeczy absolutnie nie spotykane przydarzaja sie wylacznie mnie? Hehehe. Powaznie nikt sie nie spotkal z takimi pecharzami? Jak dotad zebralem dwie skrajne opinie wiec zebrze o pomoc nadal pozdrawiam lukasz Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2010 Ja miałem, po zmianie światła. Zeszły po około miesiącu, w miejscu po pęcherzach słabiej polipowała, ale tkanka nie odeszła. Pojawiały się w różnych miejscach, także obserwuj. Co dziwne u Ciebie pojawiają się od zacienionej strony, u mnie w tych najbardziej oświetlonych. Cytuj http://akwariummorskie.blogspot.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 mam to samo na prawie wszystkich koralach ,problem zaczął się wczoraj po sporej podmianie wie ktoś co to może być Cytuj ............................................................................................ FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 na jakiej soli? Cytuj http://akwariummorskie.blogspot.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 (edytowane) sól af świece ledami ale problem dopiero od dzisiaj ,zaraz poproszę żonę żaby test zrobiła i to wszystko jak mnie nie ma testy : no3 10/15 po4 nie wykrywalne kh 8 ca 410 mg 1410 z tego co wiem to korale wyglądają jak ktoś by je napompował do granic wytrzymałości światło skręcone na 10 białe i po 50 niebieskie jak dostane fotki to dodam Edytowane 26 Lipca 2013 przez Jacek_Lublin (wyświetl historię edycji) Cytuj ............................................................................................ FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin Zgłoś Napisano 29 Lipca 2013 cały czas jest jakiś problem ,korale wyglądają za***iście słabo niektóre zaczynają schodzić parametry na dzisiaj no3 około 15 po4 nie wykrywalne kh 9,6 ca 450 mg 1440 czyli nic nie rośnie ,wyłączyłem balinga nikt nie wie co może być przyczyną jedyne co podaje to zestaw redsea a i b Cytuj ............................................................................................ FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 29 Lipca 2013 wlasnie odpisalem Ci na priva o przedawkowaniu potasu... wlasnie produktami redsea... gdzies kiedys na forum o tym pisalem. przypadek? Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 tylko że ja potasu nie podaje ,dodaje tylko to Red Sea Reef Energy AB Complete 2 Part Formula i to Red Sea NO3:PO4-X Cytuj ............................................................................................ FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 (edytowane) U mnie to się czasem dzieje po podmianie 10% wody, ale tylko na montiporze samarensis. Sól mam Red Sea. Następnego dnia już tego nie ma. Edytowane 30 Lipca 2013 przez SzymonH (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz.k Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 (edytowane) przy metodzie probiotycznej nie można trzymać wysokoego kh (powinno być 6,5-7,5), z Ca podobnie. Edytowane 30 Lipca 2013 przez grzegorz.k (wyświetl historię edycji) Cytuj 250L SPS, ATI sunpower 6x39, Schuran 150, Tunze 6095 + 7092, 2xRW8, Jebao WP 25 Poprzedni zbiornik 130L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...225#entry375225 Obecnie 250L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...097#entry416097 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 Sól normalna nie probiotyczna Cytuj ............................................................................................ FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach