Skocz do zawartości
dzidek2611

ciekawe co to?

Rekomendowane odpowiedzi

wiec mam maly problemik ze zrobieniem zdjecia tego czegos,bo caly czas siedzi w skale i wystawia tylko wąsy i wogule nie wylazi,jedynie jak dam czerwony plankton to wychwytuje drobinki ale strasznie szybko.Przejdzmy do opisu:jest czarne,ma po 3 wąs na strone z tym ze wasy ma czarne w biale paski,oczy ma tak jakby na czulkach,wiecej nie moge opisac bo poprostu wiecej nie widzialem,i przypominam zdjecie nie jest mozliwe,wiem ze to niewiele ale moze ktos z was ma takiego stworka w swoim tanku.Mi to przypomina krewetke ale dlaczego nie wylazi.Za wszystkie podpowiedzi z gory dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strzałów nie słychac ale jak czyściłem akwa i zblizyłem(odsysacz)do dziupli tego czegos to mocno puklo,az na dloni poczulem,bardziej je to podobne do tego pierwszego zdjecia co przyslal mi kapuhy z tym ze te wasy tez byly w tym samym kolorze co reszta z cienkimi bialimi paskam i poprzek chyba to bedzie pistoletowa.Co z tym fantem zrobic zostawic czy dac do sumpa lub sklepu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie ryzykował i wyciągnął tą skałę w którym to coś siedzi ...

Lepiej to złapać i się przyglądnąć bo później może Ci znikać obsada.

300L LR:40kg LS:18kg Start 05.2010

Bubble Magus NAC6A, NJ1700, 2x JVP-102, 2x24W ATI BluePlus + 2x24W SylvaniaCoralstar + HQI

http://nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=37879 zasypy do reaktora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zwierz z pierwszej foty to krewetka modliszkowa, nie pistoletowa. I potrafi mocno "puknąć", nawet malutka. A duży ten Twój stwór? Modliszka potrafi mocno narozrabiać, to niebezpieczne dla obsady zwierzę.

Porównaj sobie, tu masz krewetki pistoletowe, a tu modliszki, może znajdziesz jeszcze bardziej podobną.

ReefMax i parę gratów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no raczej bardziej podobnej nie znajde,tak jak pisalem nie wiem jak cala wyglada bo tylko oczy i wasy wystawia,no i z tego co piszesz to bedzie modliszkowata.nie wiem tak na oko to bedzie miala jakies 2.5 do 3 cm,powiedz mi co z tym zrobic

dziekuje panowie za podpowiedzi i pomoc-wytargalem to dziadostwo z kamienia

z checia wstawilbym zdjecia ale nie wiem jak to sie robi,ale kapuhy miales racje to jest dokladnie ta modliszkowata,ale teraz nie wiem co mam z nia zrobic,moze jakies podpowiedzi bo raczej tego nie beda chciali w sklepie

pkt. 6 Regulaminu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modliszki to chyba jedne z najciekawszych stworzen jakie mozemy hodowac w akwariach. Szkoda ze zjadaja wszystko inne przez co niestety nie w glownym zbiorniku. Zrob jej mieszkanko w sumpie i zacznij tresure. ;) wpisz na youtube 'mantis shrimp' a zobaczysz jak niezwykle zwierze upolowales ;) mialem nadzieje na modliszke wiele razy ale nie udalo mi sie znalezc nigdzie. A male akwarium czeka i czeka ;):);)

pozdrawiam

lukasz

Nadchodzi nowe... :lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

niesamowite zwierze hehe

1.

2.

haha ten krab jest niezly z wlocznia haha ;) (dzieki mintaj hehe)

tak jak chodi napisal do sumpa a pozniej do cyrku hehe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest to niezly stwór,ale grozny dla obsady,dlatego sie zdecydowalem na wylowienie,troche skaly musialem odlamac zeby go wydostac,bronil sie zaciekle,ten moj jest sporo mniejszy od tych na filmikach ale tez fajnie strzela.Dzieki serdeczne za podpowiedzi

Zeby nie bylo,pisalem ze nie wiem co z nim zrobic,wkoncu zdecydowalem i spytalem sie w sklepie w ktorym sie zaopatruje czy nie przygarna znajdy-przygarneli ale ze zdziwieniem spytali sie mnie jak to zrobilem,bo ponoc bylem pierwszym ich klijentem ktoremu sie to udalo.Tak wiec stwor zyje sobie spokojnie nie spuszczony w kibelku(slyszalem o takich przypadkach).

pkt 6 i 8 Regulaminu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.