Skocz do zawartości
Swirlej2

HAHA - wiem , wiem :D:D:D:D:D:D

Rekomendowane odpowiedzi

TRopilem kilka miesiecy az znalazlem HAHAHAHAHAH :X:D:D:D:D:D:D Amerykanski patent !!!:D hyhy wiem , znam , wiem :D:D:D wiem co siedzi w ETSS co tak pieni :):D:D tak prosty badziew ze tylko nalezalo to schowac w czarna rure bo az wstyd to pokazac :D:D:D:D:D:D JF melduj sie i dzialamy albo inni zainteresowani ,:D hihi ale JAJA :D :D :D dysza Becket`a to przezytek :D:D:D

Kazdy z was moze zrobic takie pienidlo w 5 minut HAHA , jaja niesamowite :D:D:D:D

heh Ci chamerykanie maja zaiwaniste pomysly :D

tancze.giftancze.giftancze.giftancze.giftancze.giftancze.gifprawa noga dzisiaj wstalem :Dtancze.giftancze.giftancze.giftancze.giftancze.giftancze.gif

Ciesze sie okropnie , jak maly dzieciak :D

Nie wiem cyz znacie taka bajke o chlopcu ktory mial zamiast pempka zlota srubke , sie urodzil taki juz :D

I nikt mu nei mogl pomoc , biedny chodzil smutny , matka szukala porady u roznych lekarzy itd..

W koncu udala sie do czarnoksieznika za morze , ktory odkrecil poprostu chlopaczkowi ta zlota srubke zwyczajnym kluczem francuzem :D ten z radosci skakal i skakal , tak skakal ze az mu (_._) odpadla :D hyhy

Tak sie wlasnei ciesze :D ide dlubac nowe pienidlo " ala - ETSS ":D

pozdr...

Ps, I teraz bedzie mozna zrobic rure pieniaca z ta szczytowka pieniaca malom i eleganckom :) czy tez mini ETSS`a na malego maxi jeta ;) hyhyhhy(to nie zart )

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie to zaintrygowało.

Bartek, jak idzie toczenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Swirlej2 prosimy o jakies zdjatka tego cudenka. Ciekawe ze ma dzialac na malym Maxijecie.

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak,prosimy, prosimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doswiadczenia trwaja :X

Jezeli dobrze pujdzie to zrobie DD na Maxi jet pompce , pienic to rewelacyjnie nie powinno , ale nie gorzej od kostki pewnie :D

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Swirlej2 :

doswiadczenia trwaja :D

pacjeny nie żyje :X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe , zapodaje nowa dysze Becket`a :X heh ci pomorek :D

figure20298hw.jpg

[white] Zwykal "pieprzona" rurka odpowiednio powyginana :]

figure20308uu.jpg

figure203314ep.jpg

figure204612ue.jpg

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[white] ja wygielem cos takiego na probe , i mysle ze nie zle pieni , probowalem w wodzei z octem (thx ) :X

dsc042420vr.jpg

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe

ale, mi się to nie widzi :X

Twoja dysza jest za ładnie wygięta , może nie pienić tak dobrze :-)

zapomniełeś dodać, że jest to wtrysk MPI!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ahhh.. BartY , czy to moja wina ze mi tak ladnie wyszlo ?:X poczekam az Ty mi wygniesz ;):D:D:)

Jaki tam MPI to jest dysza -made by swirlej :D(zauwaz ze jest inna od tej na zdjeciu wyzej, zglosze do patentu a co ..? :):D:D;)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RDD_AWC-action_3872.jpg

[white]mysle , ze tutaj niczego innego nie zmiescili w ta rure pieniaca , ktos podejrzal ETSS`a mysle i to jest walsnie to .

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[white] rura okolo 50 cm , slodka woda juz nawet bez octu proba bo nie mam , caly dzien probowalem i sie skonczyl hihi:] prosze bardzo jak pieni , jeden swist :X

To i tak zadno cisnienie wody , zobaczy sie na pompie 4000l/h mysle ze bedzei nie zle :D

a biobälle .....? heh mozna dac i biobälle .

dsc042448jt.jpgdsc042439ja.jpg

dsc042420vr.jpg

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nasuwa mi sie jeszcze cos takiego ze albo jest wlasnie tak jak wyzej w tych ETSS`ach albo jak tutaj ;

Stozek , naciety na koncu X i to moglo by dawac wlasnie nie zly wtrysk wody :] (ale to tylko takie moje gdybanie)

portfoliodatei16sp.jpg

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh . gdybanie , gdybaniem ale i prosze oto mamy to oczym myslalem .(ten pierwszy w rurze wtryskowej , majacy stozek wlasnie heh:]

czyli chodzi tylko o dobry wtrysk wody , pompa o odpowiedniej mocy i w celu wytworzenia odpowiedniego wtrysku(cisnienna) wody wlasnie Becket , made bay swirlej , albo stozek , moze byc i kawalek starej opony jezeli zadziala :X

Glupi gumowy szlauch scisniety na koncur posluzy jako wtrysk :D lejac wode ze szlauchu pod cisnieniem w wode otrzymamy "piane" chcac niechcac powietrze bedzie zasysane i wtlaczane do wody z sikawy :D ot caly DD :D

Pompke maxi jeta wyjac z wody w baniaku i lejac na powierzchnie to nie kiepska piane robi ( nie dziwota zreszta :)), nie wiem cyz ktos probowal...

Napewno im sielniejszy jest wtrysk wody , tym wiecej zasysanego jest powietrza , tym samym wiecej piany (jakosc piany (bombelkow) napewno regulowac nalezy jakims kranuikiem ) za duzo zasysanego powietrza powoduje napewno za duze babelki , to trzeba juz bedzei poexperymentowac i zamowic flowmeter pewnie .

Teraz widze ze to sie poprostu trzeba zabawic w Mc.Gyver `a czy jak o n tam ;) ( no wiecie , armata z krawata :D)

pozdr..

Ps; Albo jak jestem w bledzie , to niech mnie uswiadomia mondrzejsci , moze to musi byc Becket ..? :D.

figure5web5os.jpg

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwezka venturiego dziala na identycznej zasadzie tylko inaczej sie nazywa...

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak tak patrze na tego DD z tym stozkiem(najwyższy) to ja jednak nie rozumiem zasay działania DD :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom:D biorac pod uwage dysze Becket`a przez ktora tylko woda przelatuje zasysajac duza ilosc powietrza ..., a ten stozek wtryskuje wode pod jakims tam cisnieniem co dodatkowo robi wieksza piane , czy tez to moje kurumyslo :D ktoro powyginalem .

Ale tak mysle ze to na jedno wychodzi bo pompa traci na sile , taka zwezka stawia opor , pompa troche dostaje w plecy , ale tez woda jest wtryskiwana z wieksza sila co powoduje wieksze pienienie , przez Becketa ta woda swobodnie przelatuje z tym ze pompa wali wode z sila bez oporu i zasysa duze ilosci powietrza ,

heh jedno i drugie dobre , ale ktoro lepsze rozwiazanie to my juz to kiedys sprawdzimy BartY :D

Ale jednak tak jak mowiles , z Becket`a w zadnym wypadku nie nalezy rezygnowac :D

pozdr...

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tej fotce przy dym DD z ta zwezka samoroba , to jemu ta woda wywala cazsami przez te otwory , chyba ta rura pieniaca powinna byc duzo wyzsza .

Ale zauwaz , jak mu to dzadostwo pieni :) hehe

figure204612ue.jpg

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mnie to dziwi ,przecież tam gdzie jest ten wtrysk, normalnie bedzie zbierała się brudna piana-> i będzie wyłazić przez otwory, nieważne jaka ona będzie długa:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.