Skocz do zawartości
kkriss

Phosballs a Reef Max

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś używa tych kulek w Reef Maxie? Phosballs najlepiej umiescić w filtrze przepływowym a z wiadomych przyczyn w tym zestawie jest to utrudnione. Jeśli ktoś tego używa to proszę o opis jak ma to rozwiązane.

Pozdrawiam

Krzysztof

akwarium 150x80x60, schuran 150 , 2x160 BP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzywam biopellets

sa rozne teorie jak biokulki mają się kręcić w filtrze żeby działały jak najlepiej, niemniej nie powinny być w miejscu z brakiem dostepu do tlenu. Tyle w teorii.

W mojej praktyce wpakowałem odmierzoną ilość kulek do luźnej rajtki ktora zawiesiłem pod kubkiem odpieniacza. siatka smagana jest bąbelkami powietrza. czy wystarczająco kulki się poruszają? - pewnie nie, ale gdy je sprawdzam co jakis czas nie sklejają się. równocześnie zapodałem rowa phos(biopellets potrzebuja czasu na start), powoli rezygnując z wódki. z racji kupna pierwszej rybki testy wody w sklepie: no3 i po4 wyszly mi na 0 (testów normalnie nie robie w ogóle).

Także poki co jestem zadowolony z rezultatów

LED Maxspect, Tematy lufta

Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam rozumieć, że włożyłeś je do odpieniacza?

akwarium 150x80x60, schuran 150 , 2x160 BP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, a i piana lepiej się ubija. kolega z Łodzi wpakował kulki do trzeciej komory i buja je jakas tam pompka zeby sie kręciły.

LED Maxspect, Tematy lufta

Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie. to ja .

kupilem na gieldzie najmniejsza pomke aqua szuta (miesci sie bez problemów w 3 komorze).

mam ze 150 ml peletek i tak sie kreca juz ze 3 m-ce.

parametrow nie sprawdzam (szkoda nerwow ze starymi testami :) - jak koledzy ze sklepu sprawdza mi wode raz na miesiac to przewaznie jest ok)

Borsuk nie żyje !!! :(

4669-2.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wstawiasz już wszędzie zdjęcia to wstaw i tu tą pompkę aqua szuta z peletkami bo jestem ciekaw jak to wygląda.

www.cidchem.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.