omada Zgłoś Napisano 23 Maja 2012 (edytowane) Ekipe zamówiłem w reef-shopie i jest super,niemineły 24h i dostwa przez kuriera. Polecam, przy okazji można Seba za język pociągnąć i poradzi. Bardzo dobrze zresztą ,pomogło.Krabiszon z ekipy już czyści korala z dziwnej błony Edytowane 23 Maja 2012 przez omada (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ferguss Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 Jeśli chodzi o sprzęt i chemię to polecam morskie.com - można odebrać osobiście w Stargardzie Szczecińskim. Dziś brałem AipEx i jeszcze rabacik dostałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia83 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 Ja również polecam sklep morskie.com i Pana Mateusza, kupowałam u niego wszystkie testy, salimetr, apiEx, trochę suplementów, bakterie rękawiczki, grzałkę i kupę innych drobiazgów o których już nie pamietam. Fakt, że trzeba uzbroić sie w cierpliwość. Nie ma tak, że dzwonisz i wszystko jest. Najlepiej dzwonić poniedziałek, wtorek na czwartek powinno być. Ja się wycwaniłam i miałam nawet dostawę prawie pod dom Aha no i oczywiście zawsze jest rabat i co nawet spory, oczywiście pogadać przez telefon o baniaku i poradzić się też można Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skala Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 Witam i mam pytanie w sobote bede wracał przez Szczecin z wakacji Z checia bym zakupil jakis pokarm dla korali lub jakies inne preparaty Mozecie mi polecic jakikolwiek sklep ktory sprzedaje taki asortyment Pozdrawiam Cytuj Akwarium 112L 80x35x40 + 22L sump Odpieniacz DIY, Oświetlenie: 2x24W T5, 21W Led Cyrkulacja :Koralia nano 900, JVP-100 2500L.Jakis sunsun 650L Obieg: Eheim 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedikk1 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) W Szczecinie takich sklepów nie ma, tutaj morszczyzna jeszcze nie dotarła. Jest jeden sklep, w którym można cokolwiek do morskiego kupić, jakieś ryby, czasem korale, skałę, ale z preparatów, firmowych pokarmów itp to raczej krucho. Tu masz ten sklep: http://www.rybytropikalne.pl/ Jutro u gościa będę, jak nie zapomnę się zapytać to dam Ci znać Edytowane 18 Lipca 2012 przez jedikk1 (wyświetl historię edycji) Cytuj 2011 30_Gallon_Nano_Reef 2015 2017 60_Gallon_Nano_Reef 20... SevenReefs.pl / Seven Reefs Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekk Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 @skala sklep aqua el w centrum handlowym auchan. Mają preparaty kenta oraz pokarmy dla ryb. Cytuj Hodowla kotów brytyjskich Szczecin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skala Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 @jedikk1 Bede czekal @Marekk Podjade cos z kenta bym kupil A auchan na jakiej ulicy Cytuj Akwarium 112L 80x35x40 + 22L sump Odpieniacz DIY, Oświetlenie: 2x24W T5, 21W Led Cyrkulacja :Koralia nano 900, JVP-100 2500L.Jakis sunsun 650L Obieg: Eheim 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekk Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 auchan w kołbaskowie link. Generalnie sklep firmowy aqua el są też w centrum handlowym turzyn, ale ten w auchanie jest najlepiej wyposażony. Cytuj Hodowla kotów brytyjskich Szczecin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia83 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 Z kenta też mają niewiele, widziałam preparat do uzupełniania Jodu, Strontu, Wapnia i coral accel, a i phytoflex, z mikrobe lift special blend i to by było na tyle. Z mrożonego jedzenia mają spory wybór jest umimix morski, mikroplankton, kiełże, solowiec, ale pewnie i tak tego nie dowieziesz . Z korali jest umierająca favia chyba, kilka rybek i to tyle. Może uda ci się trafić na dostawę, bo coś gościu mówił, że po piątku będzie. Na początku jeszcze jak się nie orientowali za bardzo w rynku to ceny preparatów Kenta mieli w bardzo przystępnych cenach teraz to jakiś kosmos. Tak jak i zwierzęta, zresztą wczoraj kupiliśmy maleńkiego salariasa segmentatus okazik dosłownie 2cm, gdy zapytaliśmy o cenę powiedział, że kosztuje 59zł więc kazaliśmy złapać, jak wróciliśmy po za kupach okazało się, że już nie 59 tylko 99zł lekka przesada. Ja bym go nie wzięła, ale Tomek się zlitował, bo maluszek był już w worku. Wszyscy wiedzą, że oprócz sklepu Piotrka i Aquaela w oszołomie w promieniu prawie 200km nie ma co szukać posolonych sklepów, więc zdzierają okrutnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ferguss Zgłoś Napisano 19 Lipca 2012 To dość ciekawe, ten mały salarias kosztował w poniedziałek 65zł, a nieco większy 55zł. Ogarnięci tam są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekk Zgłoś Napisano 19 Lipca 2012 Fakt ceny mają z kosmosu Cytuj Hodowla kotów brytyjskich Szczecin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam_Szczecin Zgłoś Napisano 19 Lipca 2012 Witam. Ja mam możliwość sprowadzenia praktycznie wszystkiego, co trzeba - niestety trzeba uzbroić się w lekką cierpliwość - z reguły jest to kilka dni. Nie jestem sklepem ale od niedawna zacząłem ogarniać temat i współpracuję z kilkoma dostawacami. Mam dostęp praktycznie do całej techniki, preparatów, pokarmów (suchych), korali i ryb. Muszę tutaj dodać, że ja jeżdżę po towar i szczególnie korale i ryby są przeze mnie wybierane. Nie kupuję w ciemno! Na miejscu mam kilka miękkich i trochę twardych na sprzedaż (10-15szt.) Niedługo będą również szczepki na sprzedaż. W piątek wyjeżdżam na urlop ale jadę oczywiśćie w miejsce, gdzie w pobliżu będzie kilku moich dostawców. Przed powrotem będę na 100% robił zakupy. Jeśli ktoś z okolic Szczecina byłby zainteresowany życiem, mogę przywieźć. Będę wracał około 7-8 sierpnia. Kto chciałby ryby, będzie musiał odebrać je bezpośrednio po moim powrocie, a to może być w nocy lub bardzo wczesnym rankiem. (Nie mam możliwości przechowania ryb, a i podwójna aklimatyzacja może być niekoniecznie najlepszym wyjściem.) Z koralami nie ma juz takiego problemu. Proszę o PW jeśli ktoś jest czymś zainteresowany. Mogę również zrobić zdjęcia zwierząt przed zakupem. Właściwie od 24 lipca mogę dosyłać zdjęcia i rezerwować zwierzęta. Rezerwacji i zakupu dla kogoś dokonuję na podstawie przedpłaty, tzn. przysyła mi ktoś np. nazwę, ja sprawdzam dostępność, przesyłam zdjęcia i ceny. Jeśli ktoś się na coś decyduje, robi przelew, a ja w dzień wyjazdu zabieram zwierzęta i przywożę. Osobom zainteresowanym, które nie wiedzą, co chciałyby konkretnie, mogę zrobić listę tego, co będzie dostępne. Serdecznie pozdrawiam Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedikk1 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 @Skala, nie byłem w tym sklepie, koleś nawet nie przywiózł zamawianych przeze mnie ryb, ale bywam tam od czasu do czasu i powiem, że nic firmowego jeśli chodzi o akwarystykę morską nie widziałem, chyba faktycznie ten drogi i dziwaczny auchan będzie lepszy pozdro Cytuj 2011 30_Gallon_Nano_Reef 2015 2017 60_Gallon_Nano_Reef 20... SevenReefs.pl / Seven Reefs Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ferguss Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2012 Czy ktoś z Was posiada beczki ok 50l? Potrzebowałbym pożyczyć na kilka dni do przeprowadzki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia83 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2012 Mam ładnego czarnego błazenka do opchnięcia, narazie siedzi w sumpie, bo męczy mi parkę małych błaznów. Oddam za 30 dyszki albo szczepkę. Odbiór tylko osobisty dlatego kierowany głównie do szczeciniaków. Zainteresowanym oczywiście wyślę zdjęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ferguss Zgłoś Napisano 20 Września 2012 Ostatnio byłem w Aquaelu na Turzynie i akwarium jest puste. Tylko woda i kilka glonów. Na pytanie czy będzie jakaś dostawa Pan odpowiedział "już raczej nie będzie morszczyzyny". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maras 55 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2012 natalia83 - tego czarnego błazna już na pewno nie ma ? W Świnoujściu jest od roku sklep prowadzący morszczyznę . Obecnie jeden zbiornik (2m dł) i chyba 2 lub 3 kostki, cały czas coś przebudowują , ogólnie ciekawy. Życie na miejscu wiadomo - mały wybór, ale częste dostawy na zamówienie z Poznania. Przed odbiorem powiadomienie. Adresu nie podaję bo przenoszą się w inne miejsce . Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia83 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2012 Maras 55- błazenek pojechał PKS pod Piłę razem z ukwiałem już kilka tygodni temu. Także niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 14 Lipca 2013 Dzisiaj byłem u Piotra na Mazurskiej, dosyć mocno się zatowarował, odpieniacze, pompy, cyrkulacja, płyny do kalibracji elektrod, UV, dolewki, testy, duzy wybor pokarmów, absorbenty, suplementy itp... ma chyba wszystko, zaczyna się dobrze dziać w tym naszym Szczecinie Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia83 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2013 coś podobnego! Trzeba się wybrać i zobaczyć a z korali coś przywiózł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedikk1 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2013 Też dzisiaj byłem, faktycznie sprzętu i akcesoriów do morskiego ma bardzo dużo, w porównaniu do tego co było poprzednio to naprawdę, super. Dodatkowo na środku sklepu stawia wystawową kostkę 80 litrów aquamedica, więc już nie chińszczyzna a pełna profeska się zaczyna robić. Z ryb i z korali miernie na razie, ale 4 zbiorniki czekają na dostawę, w przyszłą niedzielę ma mieć już na stanie jakieś ryby, o koralowcach nic nie wspominał. Obecnie ma kilka chromisów, błazenka, niebieskie garbiki, pterapogona i może kilka jeszcze, do tego kilka ukwiałów. pozdrawiam Cytuj 2011 30_Gallon_Nano_Reef 2015 2017 60_Gallon_Nano_Reef 20... SevenReefs.pl / Seven Reefs Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2013 no to się dobrze składa bo będę w Szczecinie w pierwszy tydzień sierpnia jeśli może ktoś porzuci adres sklepu to był bym wdzięczny Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciacho Zgłoś Napisano 14 Lipca 2013 http://www.rybytropikalne.pl/ Ul. Mazurska 23 Tez niedugo odwiedze Cytuj Akwarium 110x70x50, 540l w oboegu, Sucha skala 20kg, Zywy piach 27kg, Siporax 15l, Sol FSRF Aquaforest PacificSun Hyperion r2 300w, Schuran 150, 2x Tunze 6100, Profilux 3.1a+expansion box, UV 36w, NJ4500, Reaktor kopia Dastaco II, loc-line itd.. Start: ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2013 Arturek wielkie dzięki Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HighLife Zgłoś Napisano 5 Października 2013 A czy ten sklep na mazurskiej jest otwarty w soboty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach