Skocz do zawartości
7220481

zachowanie hepatusa

Rekomendowane odpowiedzi

Rybka non-stop pływa z nosem "przyklejonym do szyby" od lewa do prawa. Ewidentnie szuka drogi ucieczki zamiast radośnie skubac skałę.

Została wpuszczona parę dni temu razem z żółtkiem, ma 8cm. Trochę mi jej szkoda. Co myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj jej trochę czasu:)

Pozdrawiam

seb

Z akwarystycznym pozdrowieniem ;)

Seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większy zbiornik :waving Tak jak Seb pisze daj jej jeszcze kilka dni, będzie dobrze :)

Akwarium 180L Ricordea&Zoa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak seb napisał daj jej czas,a czy przyjmuje pokarm czy tak cały czas ślini szybe?

Ze stopki widzę że baniak duży więc napewno jej będzie good się pływało może dostała szoku jak trafiła ze sklepowego zbiorniczka do twojego basenu i się cieszy. hehe

Pozdrawiam Grzegorz.

Pozdrawiam.

380 + 170L SUMP, ATI 10x39w LIGHT,Deltec APF600,Eheim compact3000 obieg,2xTunze6055+ 2xTunze6045 cyrkulacja,55kg LR,30kg LS,top-up aqua-medica,Carbon,Balling i takie tam cary. http://www.ultimatereef.com/TOTM/2011_july/

http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moim zdaniem to nie musi być szok!

Widzieliście czasem jak pies szczeka do lustra?

Myślę że o to chodzi, że ryba widzi siebie w lustrze ale nie rozumie i próbuje ją przegonić :waving

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryba normalnie przyjmuje pokarm. W porównaniu do sklepowego baniaka to ta rybcia ma teraz jak w bajce. A jednak coś jej nie pasuje...no cóż pożyjemy - zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
#305252 Tofik :

A moim zdaniem to nie musi być szok!

Widzieliście czasem jak pies szczeka do lustra?

Myślę że o to chodzi, że ryba widzi siebie w lustrze ale nie rozumie i próbuje ją przegonić :waving

(ryba bedac w zbiorniku nie widzi efektu lustra, ktore Ty możesz dostrzegać oglądając akwa z boku)

LED Maxspect, Tematy lufta

Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LUFT jak wiesz mam teraz 2 skrzydlice i jak wrzuce im głupka to zdarza się ze skrzydlica pływa dokładnie po drugiej stronie akwa za rybką tak jakby rzeczywisice widziała ją z drugiej strony w szybie, z tym że u mnie akwa jest w scianie na wylot i są tak jakby 2 "przednie" szyby więc u mnie ten efekt jest chyba widoczny dla rybki.

840l 240x70x50 3xLED 240W, PrizmDeLuxe 1400+ReefOctopus,STA1,DoserOne,UV+O3 Hailea-100,3xJVP,Salinity&Ph monitor 2771, LR ze 100 kilo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.