Skocz do zawartości
Swirlej2

nie tylko maszyny , ale tez to co w glowie i w rekach .

Rekomendowane odpowiedzi

Goscio buduje swojego DownDraft`a , dostep do sprzetu jaki tylko , industrialna tokara , pila itd...

Rewelki nie zbudowal zadnej :]

milltop2.jpg

skimass1.jpg

847-madeintandeta.jpg

works.jpg

foam.jpg

fulskim.jpg

Takze nie chodzi tutaj wcale o jakies super maszyny , tylko to co w rekach i w glowie.

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nawet tyle trza miec.

Ja swoje pierwsze dziurki w szkle wiercilem trzymajac w reku i wiertarke i szklo.

I nawet sie udalo do fi 10 mm wywiercic :)

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no prosze i zrobiles :)a inni przykladowo popsuja majac profesjonalny sprzet :]

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj chcialem pilnikiem wolframowym powiekszyc, ale do tego trzeba ten pilniczek obiema dlonmi za obydwa konce trzymac (nie mam ramki do tego pilniczka),

a plytke szklana trzymalem miedzy kolanami ... cholera, nie dalem rady - za bardzo wszystko "jezdzilo".

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) wystarczylo polozyc szybke na stole , przycisnac lewa reka a prawa pilowac .

( rowniez pilowalem pilnikiem bez uchwytu , przegielem go w pol , zeby byl krotszy i sie nie wyginal podczas pilowania )

847-dsc04756.jpg

(mozna wierzyc lub nie , pilowalem 3,5 godziny prawie bez przerwy , jedna musialem zrobic :) )

(Zaczne wrzucac niedlugo krotkie filmiki tego co robie , znalesc tylko musze jakis programik w ktorym przerobie avi do divx )

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak powaznie, to poki co to robie wszystko "na partyzanta" w mieszkaniu i jak mnie zona nie zdazy przegonic z kata w kat.

Mam takie pomieszczenie do roboty 20m2, ale tam to najpierw musze kilka scian wyburzyc, wyrownac podloge (w sensie wylac nowa posadzke betonowa) wyrownac sciany po wyburzeniu, zalozyc elektryke, zagipsowac, pomalowac, terakote na podloge zeby sie nie kurzylo przy kazdym kroku, .... i wtedy bede mial gdzie stol postawic :)

....i wtedy pogadamy inaczej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brak chociazby stolu zeby cokolwiek polozyc to jest mimo wszystko dosyc powazne utrudnienie.

(ten w salonie za drogi byl zeby na nim pilowac czy wiercic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:) parapet, schody , sciety pien drzewa w lesie :];)pomysl ile tego wszystkiego jest na zewnatrz :)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scienty pien drzewa?

Czlowieku, ja mieszkam w miescie :) :)

Poza tym to (przynajmniej w Polsce) pnie drzewa sa okragle.

Z parapetem jest ta sama sprawa co ze stolem,

a schody to ja mam niestety publiczne, bo mieszkam w bloku.

To co moglem, to zrobilem trzymajac w reku.

Wole to robic tak jak nalezy,

aby nie przekroczyc cienkiej granicy miedzy pomyslowoscia a zachowaniami "pomyslowymi inaczej".

:)

Dzisiaj kupilem prety zebrowane na wzmocnienie stropu ... bo nie wiem co mi do glowy w przyszlosci wpadnie.

Fotki z postepu prac beda w dziale off-topic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stac cie na drogie stoly i parapety, a kilka zlotych zaluje na wywiercenie otworu

"<?))))><`?...¸??´?`?.¸Morskie¸.?´?`?...¸.?´><((((?>"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo.Hasło "Swirlej na redaktora" już nieaktualne. Noo, gratuluje się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ rs :) Ty sie nie ciesz , bo cos czuje ze bedzies zmi jeszcze w tym wszystkim musial pomagac , samemu robic sprzet , latac klikac foty i opisywac to urwanie glowy :/

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W miarę moich skromnych możliwości będę próbował pomagać. Wiem, że to nie takie proste. Ale co robić? Społeczeństwo czeka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@poloherb ... a co ma piernik do wiatraka?

mowie o tym, ze mieszkanie nie jest dobrym miejscem na warsztat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ rs , ciesze sie :) thx zglosze sie do Ciebie ktoregos dnia na gadu , to pogadamy .

heh , wlasnie zobaczylem ze Ty nie "gadu "jacy :)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.