Skocz do zawartości
dziuso27

Tuba-czy z nia ok?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.chcialem tylko dla pewnosci spytac czy z moja tuba wszystko ok.ogolnie jest top,wsuwa karme i otwiera sie,ale jakos w porownaniu do innych fotek tuby moja jakos dziwnie wyglada.inne maja dlugie czolka i krotsze nozki a moja wyglada jak wyglada-troche inaczej...nawet kolory jakies chyba blade(stopka powinna bardziej czerwona byc nie)co myslicie?

Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator

4966_4997.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do którego zdjęcia porównujesz? chyba nie przystawiasz do akwarium zdjęcia z piśmiaka i nie porównujesz zwierzaka :baby

Otwiera się ładnie, może jest trochę głodna, strasznie się wyciąga, ale póki się otwiera - karm ją i będzie dobrze, wsio!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he no nie przystawiam fotek do akwa choc to tez dobry pomysl:) tak przegladam foty w necie.karmie ja co dwa dni,czasem co dziennie artemia a teraz nawet FM lps grow+color..

Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator

4966_4997.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żałuj jej :baby NPS wymagają codziennego karmienia, oczywiście tubce nic się nie stanie, jak od czasu do czasu odpuścisz, ale na pewno będzie w lepszej kondycji jak codziennie dostanie papu :) i nie oszczędzaj, wal mięcho śmiało, przepada za artemią :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lizard a powiedz mi w jaki sposob sie rozmnaza tzn.jak tworza sie nowe polipy.tworzy sobie szkielet czy poprostu obrasta skalke i nowe wyrastaja?

4966_4997.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 2 sposoby, tak jak piszesz, obrastają skałkę na której żyją, przybierają na masie itd. ale wypuszczają też jajeczka, które unoszą się w toni wodnej, osiadają później na skałach i wyrastają z nich małe mordki, gotowe by tworzyć nowe kolonie :baby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.