Skocz do zawartości
ross

Poszukuje osob z zach-pom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

To jest moj pierwszy post na tym forum. Przymierzam sie do zalozenia jakiegos niewielkiego morskiego akwarium. Niewielkiego bo nie mam miejsca ani pieniedzy na jakies piekne 300 litrowe. Mam juz doswiadczenie w hodowli zwierzat. Trzymalem rozne owady(teraz tez mam), mieczaki i posiadam duzo roslin owadozernych. Poszukuje osoby z okolic lub ze szczecina ktora pomogla by mi w zalozeniu takie zbiornika. Chcial bym zeby bylo ono dlugosci 60cm szerokosci 45cm i wysokosci 40cm. Chcialbym zeby bylo w nim kilka ryb blazenek(moze to brzmi debilnie dla doswiadczonych osob, ale wybaczcie dopiero zaczynam)i Linkia laevigata. Czy jest mozliwe zeby w takim zbiorniku zyly 3-4 takie ryby i jedna rozgwiazda(wiem ze to tez brzmi debilnie z ta rozgwiazda ale nie wiem jak ja nazwac). Chce zeby mi ktos mogl w doborze wszystkiego. Nie znam sie jeszcze dobrze. staram sie czytac informacje o takiej akwarystyce. Przegladam duzo stron(troche w jezyku angielskim). Jednak nie wiem jakie mam dobrac (to tez zabrzmi co najmniej dziwnie) te takie ukwialy(mam na mysli to co zyje na tych zywych skalach). Jezeli byl by ktos na tyle mily to jak by mogl napisac na moj e mail krzysiek212@o2.pl luba na gg3193559 i powiedziec czy by mi pomogl. Jezeli nie ma nikogo z okolic lub ze Szczecina to niech napisze obojetnie kto kazda pomoc mi sie przyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze trafiles w dobre miejsce

Wrzuc w wyszukiwarke w onecie "akwarium morskie" i przeczytaj wszystkie polskie strony na ten temat.

Jesli j. angielski nie jest Ci obcy, uzyj google w tym samym celu (marine tank, reef tank itp).

Kup sobie ksiazke, np Werner Baumeister "Akwarystyka morska"

Przed toba jeszcze duzo czytanie, ale nie zniechecaj sie :(

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.