Skocz do zawartości
Jader

Co to za technika z cyrkulacja w sklale?...

Rekomendowane odpowiedzi

W jakimś starym numerze czasopisma Akwarium (chyba) był opisany sposób prowadzenia nano akwarium morskiego. Była tam opisana metoda polegająca na podłączeniu pompy do sieci otworów wywierconych bezpośrednio w skale. Ktoś wie gdzie można znaleźć jakiś opis tego? Niestety samo czasopismo mi zaginęło a nie wiem nawet czy to była jakaś sprytna metoda czy zwykły pic ;)

miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki loc-line :thumbup:

Śpiesz się powoli...

56_1245071123.gif

beztytuubvb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakimś starym numerze czasopisma Akwarium (chyba) był opisany sposób prowadzenia nano akwarium morskiego. Była tam opisana metoda polegająca na podłączeniu pompy do sieci otworów wywierconych bezpośrednio w skale. Ktoś wie gdzie można znaleźć jakiś opis tego? Niestety samo czasopismo mi zaginęło a nie wiem nawet czy to była jakaś sprytna metoda czy zwykły pic ;)

o ile się nie mylę to chodzi o nr 10/2008 i 11-12/2008 tu masz część pierwszą i przejdź do stron 20-21, a tu część druga - już o wierceniu i strony od strony 90-91 .

strony można powiększać to on-line poczytasz.

ps. chwilkę tekst i foty się ładują, więc najlepiej przerzucać jako małe a potem powiększać

130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060

oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200

wystartowało Nasze Przejściowe...

SPRZEDAM:

-akwarium 100x70x55, sump, stelaż, hydraulikę;

-lampa DIY 2x150W HQI + żarniki Reeflux;

-lampa DIY 8x T5 39W

-OR 3500

LINK DO TARGOWISKA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brzęczyk :wacko:

Śpiesz się powoli...

56_1245071123.gif

beztytuubvb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to jest to. Jakby nie patrzeć, to technika wydaje się dość interesująca dzięki prostocie. Ciekaw jestem, czy ktoś próbował to faktycznie robić (i na dłuższą metę).

miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.