mirekkon Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 kiedyś też dzieciakowi taki kupiłem, jest faktycznie tam pompka w środku, ale zdemontować się jej nie dało, obudowa pompy była obudową całego pistoletu, ja działam na chńczykach i są OK. Zresztą kto nie działa na chińczykach, większość dozowników w sprzedaży działa na tych pompach. pompy od spryskiwaczy samochodowych także nie są bez wad, jedną z wad jest brak powtarzalności w tym wątku poddano testom pompki od spryskiwaczy samochodowych za 9 zł brutto zobaczcie jak to wygląda: http://podforak.rzeszow.pl/viewtopic.php?t=22050 jednak najlepsze są perystaltyczne - zobaczymy może uda się sprowadzić partię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 perystaltyczne są jednak precyzyjne, jak do tego masz dobry sterownik, który działa z dokładnością do 0.001s to możesz możesz bardzo dobrą powtarzalność uzyskać, jak interesuje cię jeszcze większa precyzja to już musisz mieć pompy na silnikach krokowych Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach