Skocz do zawartości
to1mas

ZeoBac

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłen nowy zeobac i po otwarciu śmierdział więc wywaliłem go bo taki jest efekt zepsucia. Zamówiłem nowy i też po otwarciu śmierdział więc wykonałem telefon do sprzedawcy i odpowiedź brzmi że to nowy rodzaj bakteri i ma śmierdzieć i nawet pisał do zeovit.com na temat smrodu i taką dostał odpowiedź Mój odnośnik

Myślałem że Koralen Zucht jak wprowadza na rynek modyfikacje produktu to je numeruje np ZeoStart 2 i 3

Czy któryś z kolegów spotkał sie z nowymi bakteriami i z tym smrodem ? i czy na pewno tak ma byc ?

540l + sump 270l, LR 120kg, oświetlenie 10xT5 54w, odpieniacz Deltec AP 902, Grotech TEC III, IV, IV, Tunze Multicontroler 7095, obieg New-Jet 4500, metoda Ballinga, VSV,

Teco TR 20, Nano 83, F93, start 22-05-2010

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam bakterii Microbe Lift Special Blend, okropnie śmierdzą, śmieję się że to pierdy w płynie, ale to normalne w tym produkcie i na pewno nie jest to efekt zepsucia bo zużyłem już kilka butelek o różnej pojemności.

Natomiast z informacji jakie znalazłem o produkcie Zeobac pisze że :

Produkt ten ma ograniczony czas przechowywania ponieważ zawiera kultury żywych

mikroorganizmów. Zamknięta butelka może być przechowywana przez 6 miesięcy w lodowce, po

otwarciu czas przechowywania to około 3 miesiące. zepsucie produktu można zidentyfikować przez

ohydny zapach. jeśli tak się stało niektóre mikroorganizmy są martwe i produkt nie nadaje się do

użycia. zalecamy wybranie wielkości butelki która możemy zużyć w 3 miesiące. Lepiej wybierać

mniejsze porcje z większą częstotliwością. upewnij się ze nic nie skazi roztworu w butelce (np. woda z

akwarium).

Być może nowa formuła bakterii Zeobac śmierdzi podobnie jak produkt Microbe Lifta co nie oznacza że jest zepsuty.

*Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg

Sprzedam wąż silikonowy 32 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie tylko sam Koralen Zuch pisze że jak ulepsza produkt to nadaje mu kolejny numer tak jak pisałem wyżej w przypadku Zeostart czy Zeofood

540l + sump 270l, LR 120kg, oświetlenie 10xT5 54w, odpieniacz Deltec AP 902, Grotech TEC III, IV, IV, Tunze Multicontroler 7095, obieg New-Jet 4500, metoda Ballinga, VSV,

Teco TR 20, Nano 83, F93, start 22-05-2010

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.