Skocz do zawartości
Gotterdammung

Zapełniacze - wypełniacze :)

Rekomendowane odpowiedzi

Hell-o

Mam w akwarium kilka (no może troszkę więcej) miejsc które chciałbym wypełnić koralowcami, lecz nie wcisnę tam już nic poważniejszego, ze względu na agresję LPSów z sąsiedztwa, czy ze względu na inne czynniki. Toto przykłady tych miejsc :

obraz001yu.jpg

obraz002or.jpg

obraz003xa.jpg

obraz004dk.jpg

obraz005gn.jpg

Chciałbym tam wrzucić coś ładnie się rozrastającego, jednocześnie nie jakoś super inwazyjnego - co by mi moich ulubieńców nie pokarało... Czy zoasy byłyby dobrym pomysłem? Kolega Nemezis sprzedaje obłędne sztuki, może by brać szczepy i sadzić i czekać aż się porozrastają...

A może jakieś inne propozycje?

Pozdrawiam

Gott

-UNDER CONSTRUCTION-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myślałeś nad jakimś grzybowieńcem?

Tak :) Ale nie jestem przekonany co do metod umieszczania Discosomy na miejscu, jakoś "nie widzę tego" :)Nie mniej jednak myślałem...

Zoa, łąka Clavularii :)

O której dokładnie Clavularii myślisz? I czy nie zacznie dominować nad innymi koralowcami ?

Edytowane przez nika
pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji)

-UNDER CONSTRUCTION-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrym sposobem jest przymocowanie grzybowieńca do skałki, a skałkę klejem w docelowe miejsce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O której dokładnie Clavularii myślisz? I czy nie zacznie dominować nad innymi koralowcami ?

Choćby Pachyclavularia violacea fluo green :) Widziałem baniaki w których porastała praktycznie stopy sps i nic sie złego nie działo, zawsze możesz odcinać nadmiar :) ale falująca łąka zielonej trawy mmm coś pięknego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.