Skocz do zawartości
dziuso27

Resun Wave Maker zawiesza sie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

mam problem z cyrkulacja Resun Wave Maker..panel dziala,diody swieca,predkosc obrotow zmienia sie ale sama pompa przerywa...stuka jak by sie wlaczala i wylaczala..dzis rano wstaje a pompa nie chodzi-strownik dalej funkcje zmienia..wylaczylem z pradu,ponownie wlaczylem i przez chwile bylo ok,po czym znowu zaczela przerywac.. na pewno jest czysta bo wczoraj ja czascilem a problemy mam juz od kilku dni.o co chodzi?konczy zywot czy co?

Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator

4966_4997.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może przy czyszczeniu coś źle założyłeś? Rozbierałeś go na części ??

50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to samo, dałem nawet ją do utrzymania ruchy w firmie żeby ją sprawdzili, sterownik chodził dobrze, pompa niestety miała jakieś słabsze chwile. Wylądowała w koszu.

"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz

Nowe 730L

Stare 470L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to samo, dałem nawet ją do utrzymania ruchy w firmie żeby ją sprawdzili, sterownik chodził dobrze, pompa niestety miała jakieś słabsze chwile. Wylądowała w koszu.

ten typ tak ma:), to żart oczywiście u mnie dwa razy zdarzyło się że przestała działać raz zawiesił się sterownik i trzeba było wyłączyć na 5min z prądu, a drugi raz do wirnika coś wpadło i zablokowało, jak do tej pory działają bez zarzutu.

Spróbuj jeszcze raz rozebrać i zobacz czy wszystko dobrze złożyłeś

"500L+ 120L sump, obieg Aquabee5000,2xHQI 150W+2x80W T5,cyrkulacja JVP 102+2x201b,1xresun15000,Tunze 6095(łącznie 47000l/h),BRAK ODPIENIACZA TYLKO ALGAESCRUBBER!!

57402030.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedzi..po zlorzeniu chodzila normalnie,potem zaczelo sie chrzanic...no nic..rozbiore jeszcze raz..troche szkoda mi wzrzucac bo dopiero nowz zasilacz do niej dokupilem..

Edytowane przez nika
pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji)

Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator

4966_4997.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.