Skocz do zawartości
Tynio

Szukam dopieniacza małego i taniego DIY , miniflotor lub inny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Jest to mój pierwszy kontak z Wami

Mam zamiar zrobić sobie mini morskie (mikro morskie)

mam akwarium troszkę ponad 30l (narazie siedzą tam krewetki Amano)

Akwarium ma zawierać kilka slimaków i kraba może 2

do akwarium chce dodać troszkę tuffu wapiennego jak może też żywą skałkę jednak jak narazie to szukam

jakiegoś bardzo taniego odpieniacza do tak małego akwarium wysokość akwarium 23 cm +9 cm pokrywa

Odpienicza moze być "cięty" i bez kostki i pompki

restę sobie załatwie.

W akwarium może zamontować jakiś wetylatorek bo troszkę ciepło się robi przy 2 swietlówkach.

Więcej szczegułów podam jak troszkę poczytam jeszcze forum i strony www.

Tynio

Pozdrawiam :con

Było mineło - akwarium to już wspomnienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpieniacz do tekiego akwa zrob sobie sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafał :

odpieniacz do tekiego akwa zrob sobie sam

Dzięki za porade

Oczywiście że brałem to pod uwage jednak już na początku napotkałem problemy z rukrą plexi która jest mało dostępna a jak jest to nikt mi nie sprzeda 30 cm rurki a jak maił bym kupić 2 rury po 1 m to bym wolał sobie kupic nowy odpieniacz za 100 zł + koszty przesyłki :D

Więc co do zakupu rurek + potrzebnych dupereli do wykonania odpieniacza odpadają , chyba że ktoś ma na zbyciu jakieś rurki jak robił sobie odpieniacz DIY.

Czekam na informację czy ktoś ma dossprzedania jakiś odpieniacz

Tynio

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
błażej :

ja mam na sprzedasz coś takiego przerobione na maxi jeta http://www.aquarius.ima.pl/offerdet.php?id=118

Fajne to to jest nawet tylko ta wymagana wysokość akwarium mnie przeraża napisali 25 cm a ja mam tylko 23 ;( czyli 2 cm za mało a moze jakoś się by dało to powiesić na mniejszym akwarium bo szerokość to prawie idelana w pokrywie mam dziurkę na filtr kaskadowy 10cm :D tylko jaka cena ?? i jak bys podał wymiary to bym się ucieszył a i czy masz na 230V ??

Tynio

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to się n zybie zwieszi westarczy 17 cn szyby,szerokie jes n 20cm.przerobione jest to na styl aquamedic biostar flotor czyli że pompa jest w zbiorniku (najlepiej jakieś 1000l/h i dział n zasadzie rosbijania pęcheżyków przez wirnik.lub pompka 200/300l/h i kostka od aqua medic midiflotor w środku t mały brzęczyk.filtr jest niestety za mały dl 100l mocno przeciążonego biologicznie ale do 30l z koralami i nawet 1 małą rybką starczy.co do ceny to jeszcze nie wiem.może jakies propozycje??

800l:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
błażej :

to się na szybie zwieszia westarczy 17 cn .... 20cm.przerobione jest to na stylflotor czyli że pompa jest w zbiorniku (najlepiej jakieś 1000l/h i dział n zasadzie rosbijania pęcheżyków przez wirnik.lub pompka 200/300l/h i kostka od aqua medic midiflotor w środku t mały brzęczyk.filtr jest niestety za mały dl 100l mocno przeciążonego biologicznie ale do 30l z koralami i nawet 1 małą rybką starczy.co do ceny to jeszcze nie wiem.może jakies propozycje??

No ładnie :D w 100l taki "odpieniacz" myślę że te przeróbki sporo dały bo jak czytałem opinie to nie ciekawie to wygladało fakt że na takie małe 30l powinno działać ok ale przy 100l to już bym się bał

Co do ceny to czekam na Twoje propozycję oraz jak jest możliwe to jakies zdjęcie.

Tak jak pisałem szukam taniego i małego odpieniacza bez żadnych bajerów i kosmicznej ceny.

Fakt że mam brzęczyk ale pompki juz nie mam a to jednak dodatkowy koszt.

Czekam na ewentualne info co do ceny

Tynio

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

propos biostar fltorka

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65055371

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64788010

ja mam cos takiego i działa rewelacyjnie naprawde jest b.dobry w sosunku do ceny. jedyną uwagą jest to ze nie jest idealnie cichy ale pompe zawiesiłem na żyłkach i juz jest lepiej. mozna poradzic sobie z tym problemem tak

http://www.cypnyk.republika.pl/modyfikacje%20nr3.htm

ja nie próbowałem wiec nie wiem czy działa

pompa ma 2000l/h wiec w takim akwa masz niezłą cyrklacje

poza tym jest zawieszany na zewnątrz akwa a tylko pompa jest w wodzie. fakt ze estetyczne to nie jest ale cos za cos

poza tym jesli zatesknisz za wiekszym akwa spokojnie bedziesz mogł go wykozstac

260l biostarek, t5 3x54w, 40kg LR,40kg zwiru koralowego, cyrkulacja 4000l/h, instant ocean2 błazenki, xenia, sinularia, grzybowience, rurówki, clavularia,krewetka red f..rozgwiazda mnostwo makroglonów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
andrzej i kamila :

propos biostar fltorka

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65055371

ja mam cos takiego i działa rewelacyjnie naprawde jest b.dobry w sosunku do ceny. jedyną uwagą jest to ze nie jest idealnie cichy ...

poza tym jesli zatesknisz za wiekszym akwa spokojnie bedziesz mogł go wykozstac

Wiem widziałem jednak te 250 zł to nie jest juz tak mało ;(

ja znalazłem odpieniacz kostkowy za 67 zł fakt że może nie byc jakis rewelacyjny ale do 30l styknie

planowałem miec większe ale już z panelem filtracyjnym więc ten odpieniacz już był by nie potrzebny

Tynio

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.