Skocz do zawartości
Piotr Jan Rogalski

zawory bramowe - gdzie kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie.

Gdzie to mozna kupic? Moze byc wysylkowo albo w Wawie :)

Interesuja mnie srednice 30mm-50mm.

Znalazlem tylko zawory kulowe, a tamte sa ponoc dokladniejsze.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawory bramowe? tylko nie wiem po co ci dokładniejsze od kulkowych, takich wszyscy używają i śa zadowoleni, a ja o bramowych pierwsze słyszę....... ale co ja wiem......:):):)

Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adrian Piwnicki :

zawory bramowe? tylko nie wiem po co ci ....... ale co ja wiem......:D:):)

Dzieciaku, idz na podworko, pograj w pilke lub kapsle, odrob lekcje, posprzataj pokoj ... rob cokolwiek, ale do cholery nie odzywaj sie gdy nie masz nic do powiedzenia.

Nie nauczyla Cie matka?

Znowu trzeba Ci wykasowac licznik postow,

abys sie czegos nauczyl?

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Hara,

a jak kupowac z tej strony WWW? :D

Spojrzalem tu i tam ... i jakos nie znalazlem :)

A znasz moze cos blizej Warszawy niz Amsterdamu? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak się nie da, można tylko wysłać pytanie o dystrybutora w naszym regionie. Ja kupiłem kiedyś ich śrubunek i zawory (kulowe) w Akwa Sklepie...

Pozdrawiam Jacek 3_2.gif 370l, sump 100l, 40kg LR, 4*T5 54W DSCF2002.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja obszukalem cala europe i nie znalazlem zaworow bramowych , dopiero smk zalatwil mi z USA i to musial wziac tego wiecej bo pojedynczo nikt nie sprzedaje :]

pozdr....

Ps; Jak znajdziecie gdzies te zawory w europie to chetnie sam jeszcze wezme ze 20 sztuk ...:D

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adrian Piwnicki :

zawory bramowe? tylko nie wiem po co ci dokładniejsze od kulkowych, takich wszyscy używają i śa zadowoleni, a ja o bramowych pierwsze słyszę....... ale co ja wiem......:D:):)

Adrian :) zawory bramowe sa o wiele dokladniejsze od kulowych , mozna nimi bardzo dokladnie i z latwoscia ustawic poziom wody naprzyklad w DownDraft Skimmerku :) moim zdaniem sa one niezbedne w tergo typu odpieniaczach .

Na fotce tego DownDraft`a mozesz zobaczyc wlasnie taki zawor ..... w celu lepszego zrozumienia pokaze Ci pozniej inne fotki na ktorych bedziesz mogl zobaczyc jak zawor wyglonda w srodku i poznasz lepiej zasade jego dzialania .

847-downdraft1.jpg

pozdr..

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Swirlej2 :
Adrian Piwnicki :

zawory bramowe? pierwsze słyszę....... ale co ja wiem......:):):)

Adrian :) zawory bramowe sa o wiele ...

O kurcze, koniec swiata :)

Swirlej cierpliwym nauczycielem ... :)

Ludzie, Swiat sie konczy

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcecie to poszperam i znajde strone skąd dla swirleja zamawiałem z USA te zaworki. (jak komuś naprawde zależy żeby zamawiać bo szczerze nie bardzo chce mi się tak dla sportu przekopywać tony maili - ale wiecie że jestem uczynny :D )

Cena (jeśli dobrze pamiętam) wraz z przesyłką wyszła gdzieś chyba 50 czy 60zł za sztuke (z czego połowa to koszt przesyłki).

Płacić można oczywiście tylko kartami kredytowymi.

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.aquaticeco.com/index.cfm/fuseaction/listings.items/cid/2038

o proszę :) - naszukałem się trochę

przesyłka ok 32$, minimalne zamówienie 50$ (poniżej doliczają 30$ handling fee więc lepiej sobie coś za to kupić)

pozdrawiam

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.