Skocz do zawartości
MAREK75

Odpieniacz dla bogatych

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Leon

Myślałem, że dla bogatych to jest Deltec SC 3070s Internal który stoi w Dublinie za €1,975.00 albo Deltec TC 4580 w Warszawie za 16300pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kapitan

Ciekawe jak wygląda algaescrubber do baniaka 5000l :)

tennis.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:rofl: :rofl: :rofl: ten algaescrubber jest wypas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leon to wrzuć foty jeszcze droższych pienideł :welcome:

4429_4437.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Leon

Można sobie wygooglować ale proszę, tak np wygląda pieniek za 16000zł :

11484.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Royal Exclusiv Bubble King 650 DeLuxe internal - Oferta specjalna: 5.799,00 EUR :unworthy:

900 l w obiegu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moim zdaniem kazdy z wyzej wymienionych wart jest swojej ceny :) to sa superodpieniacze wsrod odpieniaczy :) tak jak superauta wsrod samochodow :) jesli klient w salonie ferrari zapyta o cene to z gory wiadomo, ze nie ma co go traktowac powaznie bo nie stac go na ferrari :) i tyle :)

I tak jak szkoda bylo by mi ujezdzac superauto tak i szkoda chyba byloby brudzic taki odpieniacz :) gablotka i za szklo :) hehe

Nadchodzi nowe... :lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też niczego sobie ! kupie chyba !ale IPS-500 kosztuje 15 tys $

http://www.solar-components.com/PROTSKIM.HTM

Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam mintaj ,ale zdanie zaczyna się z dużej litery

4429_4437.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tak trochę z innej beczki:

powiedzcie mi co takiego drogiego jest w tych odpieniaczach ? Które elementy sprawiają, że cena jaest taka a nie inna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kapitan

To jest tak jak z innymi gadżetami których jest mało. Sprzedają takie 3 rocznie więc żeby się opłaciło muszą dorzucić ceny :) Jak z książkami, im większy nakład tym tańsza.

A co tu tyle kosztuje to nie wiem, użyli trochę grubszej rury PVC i zamiast jednej pompy dali dwie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Leon

powiedzcie mi co takiego drogiego jest w tych odpieniaczach ? Które elementy sprawiają, że cena jaest taka a nie inna ?

Pomysł, marża...

Z reguły największą część ceny w tych najdroższych produktach stanowi marża. Bo dopóki nie wykorzystuje się super drogich materiałów do budowy produktu nie ma tak naprawdę usprawiedliwienia na wysoką cenę.

Na przykładzie mojej firmy to wygląda mniej więcej tak:

Pracuje w molochu który produkuje sprzęt medyczny z górnej półki.

Ostatnio wypuścili nowy produkt a dokładniej 4 nowe produkty na rynek.

Te cztery produkty to de facto jeden produkt tylko sprzedawany pod inną nazwą, w różnych kolorach i po różnych cenach. Każdy z tych produktów trafia na różny rynek.

np. Niebieski najdroższy będzie dla Europy a żółty najtańszy będzie sprzedawany w Ameryce Południowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma jak produkty DIY - bezcenne :thumbup:

baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proste...marka..tak bylo,jest i bedzie.placisz za marke,nie za produkt..to tak jak np.z jeansami.czym sie roznia levis-y od jeansu z tesco?tylko nazwa.najciekawsze jest to ze te z hipermarketu nosza sie nie raz dluzej niz markowe za 300zl...tak samo z odpienkami,pompami i innymi rzeczami.choc oczywiscie nie zawsze tak jest,czasem(ale juz rzadko)dobra marka ma lepsza jakosc od czegos powiedzmy nie markowego..

Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator

4966_4997.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AnT

proste...marka..tak bylo,jest i bedzie.placisz za marke,nie za produkt..to tak jak np.z jeansami.czym sie roznia levis-y od jeansu z tesco?tylko nazwa.najciekawsze jest to ze te z hipermarketu nosza sie nie raz dluzej niz markowe za 300zl...tak samo z odpienkami,pompami i innymi rzeczami.choc oczywiscie nie zawsze tak jest,czasem(ale juz rzadko)dobra marka ma lepsza jakosc od czegos powiedzmy nie markowego..

:clap: - dział DIY

dokładnie - morze co coś dla biedniejszej ekipy forum :harhar: a nie odpieniacze za xxxxxx zł

a po co mi taki i tak naprawdę kto ma taki baniak a by go zamontować ??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.