Skocz do zawartości
Norrden

(P) Przyjmę pierwsze koralowce do akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Jestem od niedawna zapaleńcem morszczyzny i solniczek :) Nanorafka (60L) stoi blisko 2 miesiące, ekipa czyszcząca ładnie sprząta. Dlatego wychodzę z prośbą do morszczaków z Wrocławia o pomoc przy zaopatrzeniu się w pierwsze szczepki :) Jeżeli ktoś ma coś na zbyciu i mógłby się podzielić to bardzo proszę. Puki co, są to fazy testowe, więc szkoda pieniędzy by kupować. Jak wszystko będzie ok to umieszczę stosowny wątek w dziale Targowisko :)

Jest to prośba do ludzi tylko z Wrocławia ponieważ nie jestem zmobilizowany, a dojazd gdzieś dalej to dość spore trudności, kolejną rzeczą są aktualne niskie temperatury.

Dziękuję za przeczytanie i ewentualną pomoc raz jeszcze :)

Norrden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzupełnij w profilu miasto, ułatwisz kontakt (wiem ze napisałeś w poście ale pewnie i tak posypią się pytania - skąd jesteś) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zrobię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma nikogo chętnego do pomocy ? Kurczę :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,we Wrocławiu na pewno nie brakuje morszczaków którzy się chętnie podzielą czymś szybko rosnącym i łatwym w hodowli ale wstaw fotkę zbiornika żeby było widać w jakie warunki trafią zwierzaki,piszesz że " Puki co, są to fazy testowe, więc szkoda pieniędzy by kupować. " :nono a morszczakom szkoda dawać szczepki jak nie wiedzą czy na pewno przeżyją a Ty się zdecydujesz,szukaj kontaktów na porady z morszczakami ze swojego miasta ( przy :cheers: ) i śledź targowisko-oddam a z czasem Twoje akwa będzie :thumbup:

Zaczynam od początku nie od zera .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli pofatygujesz się do Polkowic to dam ci kilka szczepek: Clavularie zieloną, kilka zoa zielone, xenie, cladielle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a morszczakom szkoda dawać szczepki jak nie wiedzą czy na pewno przeżyją a Ty się zdecydujesz
Szanowny kolego :) Miałem na myśli bardziej to, czy mi ich krab nie obskubie i ślimaki nie postrącają :) Jest To moje pierwsze morskie, czytam bardzo dużo i wiem że elegansy lubią się zająć szczepkami :) Prezentacji zbiornika nie robiłem na forum ponieważ mam średni dostęp do dobrego aparatu. Zresztą, co tutaj pokazywać - skała, resztki glonów skutecznie wyjadane przez ekipę czyszczącą. Parametry dokładne poznam we wtorek, jeśli nie będą mi odpowiadały, odmówię przyjęcia szczepek dla ich dobra. Powiedzmy że jestem miłośnikiem natury i nie lubię, a wręcz drażni mnie jak coś zdycha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.