ziemny Zgłoś Napisano 26 Listopada 2011 Witam ponieważ mam kilka niepotrzebnych opakowań węgla ,a stosuje purigen moje pytanie brzmi czy są jakieś przeciwskazaina do stosowania purigenu i wkłądu weglowego w jednym czasie ?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorowicz Zgłoś Napisano 27 Listopada 2011 nie ma żadnych możesz stosować i to i to, purigen ie wyklucza stosowania węgla Cytuj 250L Korali 7, oświetlenie 6x39W, Profilux II Plus EX, 450L jeden samp na oba zbiorniki 160 l. obiegowa OR3500, cyrkulacja 1 x koralia 7(10500 L.) i Tunze 6105 (13000 L.), oświetlenie 7x80 W. ATI ściemnialne, mikser AM 500, reaktor butlą sterowany profiluxem, Odpieniacz Reef Octopus 5000 200 L. + Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 27 Listopada 2011 nie ma przeciwskazania, nawet jest wskazanie by uzywac wegla. Purigen działa w wodzie morskiej juz w poczatkowej fazie zawiazywania amoniaku i azotynów (no2) wspomagajac walkę z NO3. Wegiel natomiast wkladany jest do solanki głównie w celu zneutralizowania "wojny chemicznej" jaką ze sobą prowadzą różne rodzaje korali. Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach