krzlew Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2011 ,reszta zbiornika ok zdjęcie kiepskie ale badyle rosną , to nie pierwszy problem z lpsem za to acropory szaleją ca-420 ,kh-9 ,po4-004,no3-niewykrywalne , parametry stabilne nie drgnęły od roku .Favia speciosa podciąga tkanke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sPRYTny Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2011 Jakie masz oświetlenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2011 2x150 Hqi + 4x54 t5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2011 panowie nie ma żartów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2011 A czym karmisz korale ? Mi to wygląda na głód. Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2011 Moze zrob tak, zeby po dodaniu NaNo3, choc przez chwilke NO3 bylo w zbiorniku ? Po tygodniu znowu... Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2011 A czym karmisz korale ? Mi to wygląda na głód. mam tylko z drobnych zielony i czerwony plankton ,ikrę homara ,w sumie sporadycznie zdarza mi się karmić korale ,jakiś wydajny sposób na karmienie lps? ,dobry pokarm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2011 NANo3 to znaczy troch zasyfić wode? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godeusz Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2011 Pytanie. Dozujesz mikroelementy ? Cytuj Akwarium - aktualnie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2011 pierwsze zdjęcie możesz zrobić bardziej wyraźne wygląda jak by coś go poparzyło ? te poniżej rureczki co tak słabo widać nie nie przypadkiem osiadłe slimory wyczyść skałę powinno być ok lub nawet małe róże pod spodem będą i po robocie poparzą albo nie masz jakieś lps w pobliżu co parzy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2011 pierwsze zdjęcie możesz zrobić bardziej wyraźne wygląda jak by coś go poparzyło ? te poniżej rureczki co tak słabo widać nie nie przypadkiem osiadłe slimory wyczyść skałę powinno być ok lub nawet małe róże pod spodem będą i po robocie poparzą albo nie masz jakieś lps w pobliżu co parzy? mikroelementów nie dodaje dostarczam je w podmianach myślę ,ze jak ich by było mało to w pierwszej kolejności sps by się zbuntowały,,, ślimaki osiadłe są ale w sumie nigdy tak nie drażniły korali by te traciły tkankę ,dziwna sytuacja pierwszy raz się z taka spotykam i szczerze nie wiem jak to "ugryźć " po4 004,to znowu nie tak nisko sps tez nie są odpowiednio "blade" ale rosną jak chcą za to lps nie wyglądają dobrze .Mało "wybujane" NO3 chociaż niewykrywalne na pewno nie zerowe ryby pływają 11 sztuk w tym dwa pokolce korali trochę jest tak ze ma co sr** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2011 Te parametry które Ty masz są super dla SPS ale LPSy się w nich męczą. Daj im planktonu lub mrozonek 2-3 razy w tygodniu pipetą i obserwuj. być może podskoczy Ci PO4 i NO3 co będzie z kolei stresować SPSy. Musisz znaleźć złoty środek:) Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2011 no właśnie "złoty środek "to wypośrodkowane parametry niezbyt wyżyłowane, myślę ze takie są a pomimo to coś lpsom nie pasuje dodam ze mam kilka miękasów dwa rodzaje antheli , lobopython i dają rade ,przez ostatnie dwa miesiące nawet skręciłem odpieniacz wywalał max pół litra syfu na dwa tygodnie i dalej nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2011 obstawiam mało aminokwasy +witaminy ,a wyższe zasolenie zejdź na 1,022-23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufio Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2011 Po prostu głodują przy zerowym NO 3,to wszystko Cytuj Pozdrawiam Sebastian Burkat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach