Skocz do zawartości
nowy_zarażony

Gestosciomierz potrzebny

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Moze ktos kupil refraktometr i ma zbedny. Chetnie przyjme lub kupie. ewentualnie na jakis test zamienie.

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To było niesamowite Swirlej2 :D

A propo co jest w tym refraktometrze że on taki drogi?

No i czemu woda ma "menisk wklęsły" (chyba tak to się nazywa ) pomiary zwykłym solomierzem to psuje.

Aiptas mój wróg. 200l kłopotów ale miłych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D :D

drogie sa refractometry bo kosztuja chyba w Polsce ..no nie wime dokladnie ale napewno pare stowek 400 - 500 zeta ? wiec z tad mi ten pomysl do glowy wpadl jak moja sobie kupowala w aptece test ciazowy ktory kosztowal ponad 300 zeta (na zlotowki) , hehe sie okazalo ze bede ojcem ;) .. jak to bylo dawno .. bo 10 lat temu .

Czemu taki drogi ? wygodny jest , szybko mozna nim dokonac dokladnego pomiaru jednym slowem MEGA COOL :D

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...przypadkiem znam odpowiedź na drugą część pytania. Woda posiada menisk wklęsły ponieważ siły przylegania cząsteczek wody do naczynia sa większe od sił spójności, przeciwieństwem jest np. rtęć która tworzy menisk wypukły na odwrotnej zasadzie :D

pozdrówka

Ewa

zasadniczo są dwa uda: albo się uda, albo się nie uda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli jesteś w połowie tak ładna jak mądra to z wielką ochotą na kawke Ciebie bym zaprosił!

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo doklandie to Ewa ujela.. chetnie bym ja tez za ta odpowiedz ujal w pol , tylko musialbym miec ta pewnosc ze ma dlugie nogi :D;)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
khmer :

jeżeli jesteś w połowie tak ładna jak mądra to z wielką ochotą na kawke Ciebie bym zaprosił!

a jak brzydka to nei zaprosisz ? zapytaj o nogi ;)

WOLNOSC SLOWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze wstydze się każda kobieta jest piekna, nogi fajna sprawa ale ja zwracam uwage na elementy duchowe (górna część ciała).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale lepiej nie drażnijmy Nowego_zarażonego jemu ten gęstościomież jest potrzebny a my mu z posta koncik erotyczny zrobiliśmy.

A Ewa i tak sie z nami nie umówi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A swoją drogą wyobraź sobie jak dziewczyna z długimi nogami poprawia skałki w akwarium jak jeszcze jest w mini:p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nowy_zarażony :

fajno, dzieki za odpowiedzi tak liczne:D

Ja też dziękuję za słowa uznania :D Rozbawiliście mnie chłopaki z rana równo...Wniosek jaki płynie z Waszej rozmowy jest taki, że za mało babeczek jest na tym forum. Czyżby wszystkie kobiałki mieszały tylko słoną zupę??? Nie wierzę. W ramach wyjaśnienia to sprawa wygląda tak, że jak stoję przy moim wysokim akwarium :D i układam skałki, albo się cieszę na widok żywej skały to słyszę od mojej "normalnej" drugiej połowy, że nie rozumie dlaczego tak cieszą mnie jakieś kamienie i to za tak ciężką kasę. Dlatego cieszę się, że choć Wy rozumiecie mój entuzjazm związany z "kamieniami" i słoną wodą. A tak BTW zupełnie nie rozumiem jak można moją osobę wmieszać do wątku o refraktometrze...:D

pozdrówka,

Ewa

zasadniczo są dwa uda: albo się uda, albo się nie uda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.