solo123 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 witam serdecznie jakieś 4 miesiące temu dostałem ładnego sarcophytona sporego od kolegi i ostatnio zaczyna się rozdzielać czyli odpadają od niego kawałki i nie pompuje się jak potrzeba leży pochylony. parametry wody sie wszytskie zgadzają co może być przyczyną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 Zdjęcie poprosimy i parametry wody wpisz. Uzupełnij też stopkę.Jakie akwa, światło, cyrkulacja itp. Bo tak to sobie możemy pogdybać. Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZiZi Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 Proponuje zdjęcia całego zbiornika dodać, sacro dość źle znosi towarzystwo niektórych koralowców, ale wtedy przeważnie się kurczy, wyjmij kawałek który odpadł i powąchaj, jeżeli jest dużo śluzu i zapach gnijącej ryby, to bym się zastanowił nad wyjęciem całości, zrobienie szczepki jeżeli jest z czego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urban15 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 Zapodaj fotki może tylko zrzuca skórę po zmianie zbiornika. Jak dostałem swojego to też zmienił skórę oraz jak pociąłem na szczepki. Cytuj Akwarium wchodzi na obroty więc czas coś wrzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joopa Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 Może się dzieli, nieraz tak się mnożą Cytuj akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solo123 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2012 witam serdecznie wiec parametry wody to NO3-5 PO4-0 KH-5,8 ALK-2,06 MG-1230 CA-430 NO2-0 akwa 430l + 60lsump 130kg żywej skały oświetlenie 6x54W cyrkulacja 3x10000 odpieniacz deltec ap600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach