Sebastek Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2012 Witajcie, Nie wiem czy w dobrym dziale piszę ten post, ale tak na prawdę nie wiedziałem gdzie go umieścić Dziś w pewnym momencie zauważyłem że w akwarium mam wodę dziwnego koloru Po chwili oczywiście wszystko znalazło się w kubku odpieniacza, i jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłem kolor tego syfu Co sądzicie ? co się mogło stać ? jakiś koral puścił coś do wody ? Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
event Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2012 a dawałeś jakieś żarcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juko Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2012 lub ina opcja nie brakuje ci jakiegoś zwierzaka? ( zmieliło na drobno) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2012 Nic nie brakuje .. dawałem chyba kryl gruby, ale to nie pierwsza kostka z tej paczki i nigdy tak się nie działo Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
event Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2012 właśnie po to jest odpieniacz żeby wywalał syf ,jak nic się nie dzieje to bym się nie przejmował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2012 Nie no nic się nie dzieje, to taka bardziej ciekawostka ale kolor syfu mnie zaskoczył Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2012 a jaki masz odpieniacz ?? :rofl: moze dales to pomaranczowe zarcie ?? w plynie?? i dlatego tak szaleje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witek2000 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2012 kleiles cos? - mi kiedys cos w kolorze czerwonym po klejeniu wyrzucal odpieniacz.... pozdr. W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2012 a jaki masz odpieniacz ?? :rofl: No kur... niesamowite pytanie Ja posiadam tylko polskie odpieniacze a to pomarańczowe daję tylko w nocy Ale fakt, kleiłem korala do skały ... tyle że szarą poxiliną Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2012 moze jakies zarlo w zelu? A nie brakuje ci jakiejs gwiazdy? Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to1mas Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2012 mi taki kolor syfu odpieniacz wywalił jak przedawkowałem z VSV, dwa dni miałem taki kolor w kubku odpieniacza i na sitkach od pomp. Do tego robiłem jeszcze podmiany na soli TM bioactiv i to wszystko sie skumulowało. Cytuj 540l + sump 270l, LR 120kg, oświetlenie 10xT5 54w, odpieniacz Deltec AP 902, Grotech TEC III, IV, IV, Tunze Multicontroler 7095, obieg New-Jet 4500, metoda Ballinga, VSV, Teco TR 20, Nano 83, F93, start 22-05-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2012 Ja wódy już nie leję ani do baniaka ani do gardła zdrowia ni ma Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 a jaki masz odpieniacz ?? :rofl: moze dales to pomaranczowe zarcie ?? w plynie?? i dlatego tak szaleje?? :rofl::rofl: dawałeś znowu jakies cuda do akwa w płynie - znając ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spirou Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 Ty, a nie dołożyłeś czasem Rowy ostatnio do akwa ? bo jak dołożyłeś, to nie dziw się noooorma Cytuj 17.03.2010r - 20.08.2012 http://nano-reef.pl/...m=posts&q=27683 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 dokładał w sobotę RowaPhos - ale żeby po rowie taki kolorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pante Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 RowaPhos - ale żeby po rowie taki kolorek Ja tak miałem po RowaPhos. Cytuj 700 L // Diuna 10x54 // BK250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 Po prostu ten odpieniacz jest tak silny, że pigment z ocelarisa wyciąga Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spirou Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 AnT, ale ja to dobrze wiem ze dokładał, nawet mu mówiłem jaki tego będzie skutek uboczny tylko dziwię się, że się Sebastek dziwi Cytuj 17.03.2010r - 20.08.2012 http://nano-reef.pl/...m=posts&q=27683 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 Po prostu ten odpieniacz jest tak silny, że pigment z ocelarisa wyciąga he he .. przecież ja mam tylko odpieniacz ze strzykawek Co do rowy to się mylicie bo nic nie dokładałem ... poza tym po rowie jest rdzawy nalot a nie pomarańczowy Nic innego co do tej pory nie lałem/podawałem Rano był tego już pełny kubek Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
indra Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 a u mnie tak się stało kiedy zającowi się zmarło -piękny różyk sprawdz obecność ,jeśli takiego masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 Nie mam żadnych łazideł oprócz krewetek a te są wszystkie Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pante Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 Korale pozbywają się zooksanteli .... ? Cytuj 700 L // Diuna 10x54 // BK250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 Korale miały orgie w baniaku Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 Korale miały orgie w baniaku No tak mi się coś wydaje Tyle że u mnie cały czas leci radio maryja więc nie wiem co je tak pobudziło Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pante Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 No tak mi się coś wydaje Tyle że u mnie cały czas leci radio maryja więc nie wiem co je tak pobudziło Niedziela była.... Cytuj 700 L // Diuna 10x54 // BK250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach