Hoody Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2012 Czy Pterois antennata będzie żyła w zgodzie z Labroidesem dimmidiatusem i Hepatusem? Obydwa mają ponad 7cm a skrzydlica okolo 10-12cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2012 Jeśli zostanie wpuszczona skrzydlica jako ostatnia to nie powinno byc problemów ale jeśli zgłodnieje to różnie bywa. Wargatek w sumie jak Szwajcaria ale głód robi swoje. Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rogalov Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2012 A masz jakies krewtki w akwa?U mnie Dendrochirus brachypterus mimo obfitego karmienia, zjadl wszystkie krewetki Pamietaj o jednym,natury nie oszukasz. Cytuj Akwa 60x60x60 + 40L sump,oswietlenie LED 120W plus 4x24W T5,cyrkulacja Tunze 2x6055,Red Devil Cone Protein Skimmer RDC-850,obieg Rio plus 2100L,40kg LR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Mam po 1szt Lysmata amboinensis, Lysmata debelius, Stenopus hispidus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rogalov Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Mam po 1szt Lysmata amboinensis, Lysmata debelius, Stenopus hispidus Zastanow sie na czym Ci bardziej zalezy.Moze bedziesz mial szczescie i nie ruszy krewetek, ale ryzyko jest wielkie. Cytuj Akwa 60x60x60 + 40L sump,oswietlenie LED 120W plus 4x24W T5,cyrkulacja Tunze 2x6055,Red Devil Cone Protein Skimmer RDC-850,obieg Rio plus 2100L,40kg LR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 Krewetki to nie problem, odłowię je i sie z kims zamienie lub sprzedam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 7 Lutego 2012 Czy ma ktoś pomysł jak przestawić tą rybkę na mrożonki? Kupiłem ją - jest genialna ale wcina tylko żywe ... gupiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rogalov Zgłoś Napisano 7 Lutego 2012 Czy ma ktoś pomysł jak przestawić tą rybkę na mrożonki? Kupiłem ją - jest genialna ale wcina tylko żywe ... gupiki Musisz uzbroic sie w cierpliwosc i probowac karmic mrozonym pokarmem codziennie.Ja mam Dendrochirus brachypterus i zajelo mi ponad tydzien, zeby zaczela przyjmowac mrozonki.Karmiac zywym pokarmem zwiekszasz szanse ataku skrzydlicy na mniejszych mieszkancow w baniaku. Probuj, a pare dni bez jedzenia spokojnie wytrzyma. Cytuj Akwa 60x60x60 + 40L sump,oswietlenie LED 120W plus 4x24W T5,cyrkulacja Tunze 2x6055,Red Devil Cone Protein Skimmer RDC-850,obieg Rio plus 2100L,40kg LR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 7 Lutego 2012 A czym karmisz swoją skrzydlicę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek Zgłoś Napisano 7 Lutego 2012 ja swojego Pteroisa volitans karmie mrożoną stynką i wp.. aż jej się skrzydła trzęsą. Cytuj www.kdp.rzeszow.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 7 Lutego 2012 Wiesz moja antennata ma okolo 8cm i próbuję ją karmić krylem grubym, drobnym, lasonogami, artemią no i dodatkowo mrożonką IT Dillies (mała rybka morska, L: 3 - 5 cm). Póki co z marnym efektem. Ale za gupikami leci jak wsciekła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach