TMK Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 zaglądam do butelki wstawionej w kąt, a tam.... Jakoś tak było z hodowlą fitoplanktonu, że na dnie zbierał się jakiś glonowy osad, a że szkoda było wylać to zlewałam do butelki. Więc zlewałam i też z innych butelek czyli wrotki. W butelce było gęsto i ciemnozielono, wydawało mi się że nawet jakaś zagubiona artemia pływa, ale nie było widać. Butelka stała w kącie-trochę światła tam dochodzi ale ciemno. I zimno też bo tak 17-20*C. Dzisiaj coś się zmieniło w wyglądzie. Zamiast czarnej, a własciwie ciemnozielonej jest przeżroczysta i... jak na zdjęciu Z jednej artemii zrobiło się kilkadziesiat, co ciekawe jest również dużo wrotków, a przecież artemie powinny je wyjeść. Nawet widziałam samczyka artemii. No i w ogóle tak bez napowietrzania, oświetlenia, ogrzania... Jest to dla mnie dziwne bo taka (czy tego typu hodowla) artemii czy wrotek (ale osobno) podła by po 2-3 tygodniach. A jak wszystko pomieszane to tak dziwnie wyszło. Ciekawe kto zjadł fito? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kawa93 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 Artemia nie jest w stanie zjesc wrotków, bo są dla niej zbyt duże Też mam małą hodowlę artemii, która szybko się mnoży i żyje w wodzie o zasoleniu 1,022 i bez cyrkulacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lizard Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 super! Ja dziś kupiłem 2 woreczki żywej artemii za 2.60 PLN bez sensu, w jednym pływało może 20 sztuk, muszę pójść w Twoje ślady nie ma to jak żywy i świeży pokarm Cytuj Stary reefMAX | Mój kanał na Youtube pozdrawiam Lukas Szendzielarz www.lukas-szendzielarz.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 super! Ja dziś kupiłem 2 woreczki żywej artemii za 2.60 PLN bez sensu, w jednym pływało może 20 sztuk, muszę pójść w Twoje ślady nie ma to jak żywy i świeży pokarm jak chcesz mam jaja artemii, mogę się z tobą podzielić Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 Z jaj artemi zawsze coś mozna wyhodować, ale to jakby 2 różne sprawy. Bo napowietrzanie, światło, no i otrzymujemy zupełnie coś innego bo dużo młodych pożywnych larw. Dorosła artemia to raczej do nauki jedzenia i zabawy dla rybek. No i jakieś urozmaicenie pokarmu Co ciekawe w mojej hodowli takich malutkich larw prawie nie ma- wypatrzyłam moze ze dwie. i kilk sztuk dorosłych pływających z jajkami. Jutro wpuszę rybkom niech się cieszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 kiedyś też się bawiłem w hodowle artemii ale odkąd hoduje widłonogi jest to po prostu bez sensu Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lizard Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 jak chcesz mam jaja artemii, mogę się z tobą podzielić Dzięki ja też mam ale jakoś nie chce mi się, brzęczyk etc. fito stoi sobie na oknie w butelce, łyka słonecznego światła w dzień, co uleje wieczorem to doleje świeżej i tak sie kreci Cytuj Stary reefMAX | Mój kanał na Youtube pozdrawiam Lukas Szendzielarz www.lukas-szendzielarz.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 Szukałam widłonogów do hodowli, ale nie ma dostępnych tych co pływają w toni, tylko takie co lubią siedzieć na szybach Hodowałam artemię do dorosłości, ale to było takie zarośnięte malutkie akwarium, z brzęczykiem, oświtleniem i grzałką. Po prostu jestem zdziwiona bo wyszło przypadkiem.Nawet nie stało w na oknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 no z tymi pływającymi w toni jest problem że o cenie nie wspomnę ale czego się nie robi dla podopiecznych Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 Czy to znaczy,że masz i jak długo? a jaki gatunek? I mnożą się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 tak mam w sumie rozkręcam to już 3 miesiąc bo cena do ilości jest straszna i powoli się już mnożą ale nie wiem co z tego wyjdzie Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 kiedyś też się bawiłem w hodowle artemii ale odkąd hoduje widłonogi jest to po prostu bez sensu gdzie można kupić zestaw startowy Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 na ebay Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 a możesz podać od kogo kupowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2012 sorki że teraz odpisuje sprzedawca to mangroves2010 Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 3 Maja 2012 moja 20 dniowa artemia wygląda dziś tak: Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach