Skocz do zawartości

Historia edycji

Czubais

Czubais

@sumka33 - mierzę bor i stront salifertem i faktycznie to jest makabra, po pierwsze nie są user friendly a po drugie nie sa wg. mnie wiarygodne...Co do ICP to nie robiłem z lenistwa, i trochę mnie w tym denerwuje dlugi czas reakcji zanim dostane wyniki, zinterpretuje je, i zaczne reagować. W domowych mam od razu wynik i od razu reakcja. Mam w sumpie jedną rzecz która mnie nurtuje - ok. 10 cm żwirku w środkowej komorze - frakcji 2-3 mm, nazbierała ona sporo syfu, ale z drugiej strony rosną w niej glony, jest pełno życia - wężowideł, kiełży, worms, etc... Wiec tego nie chciał bym ruszać, ale może to to? NIgdy nie miałem idealnych parametrów NO3-PO4, dlatego myślę i tak o jakims wsparciu dla bakterii - stąd pomysł nad reaktorem pellets i wrzuceniu z 500 -1000 gram tych kuleczek. 

Czubais

Czubais

@sumka33 - mierzę bor i stront salifertem i faktycznie to jest makabra, po pierwsze nie są user friendly a po drugie nie sa wg. mnie wiarygodne...Co do ICP to nie robiłem z lenistwa, i trochę mnie w tym denerwuje dlugi czas reakcji zanim dostane wyniki, zinterpretuje je, i zaczne reagować. W domowych mam od razu wynik i od razu reakcja. Mam w sumpie jedną rzecz która mnie nurtuje - ok. 10 cm żwirku w środkowej komorze - frakcji 2-3 mm, nazbierała ona sporo syfu, ale z drugiej strony rosną w niej glony, jest pełno życia - wężowideł, kiełży, worms, etc... Wieć tego bym nie ruszał... NIgdy nie miałem idealnych parametrów NO3-PO4, dlatego myślę i tak o jakims wsparciu dla bakterii - stąd pomysł nad reaktorem pellets i wrzuceniu z 500 -1000 gram tych kuleczek. 

Czubais

Czubais

@sumka33 - mierzę bor i stront salifertem i faktycznie to jest makabra, po pierwsze nie są user friendly a po drugie nie sa wg. mnie wiarygodne...Co do ICP to nie robiłem z lenistwa, i trochę mnie w tym denerwuje dlugi czas reakcji zanim dostane wyniki, zinterpretuje je, i zaczne reagować. W domowych mam od razu wynik i od razu reakcja. Mam w sumpie jedną rzecz która mnie nurtuje - ok. 10 cm żwirku w środkowej komorze frakcji 2-3 mm, nazbierała ona sporo syfu, ale z drugie strony rosną w niej glony, jest pełno życia - wężowideł, kiełży, worms, etc... Wieć tego bym nie ruszał... NIgdy nie miałem idealnych parametrów NO3-PO4, dlatego myślę i tak o jakims wsparciu dla bakterii - stąd pomysł nad reaktorem pellets i wrzuceniu z 500 -1000 gram tych kuleczek. 

Czubais

Czubais

@sumka33 - mierzę bor i stront salifertem i faktycznie to jest makabra, po pierwsze nie są user friendly a po drugie nie sa wg. mnie wiarygodne...Co do ICP to nie robiłem z lenistwa, i trochę mnie w tym denerwuje dlugi czas reakcji zanim dostane wyniki, zinterpretuje je, i zaczne reagować. Tu mam od razu wynik i od razu reakcja. Mam w sumpie jedną rzecz która mnie nurtuje - ok. 10 cm żwirku w środkowej komorze frakcji 2-3 mm, nazbierała ona sporo syfu, ale z drugie strony rosną w niej glony, jest pełno życia - wężowideł, kiełży, worms, etc... Wieć tego bym nie ruszał... NIgdy nie miałem idealnych parametrów NO3-PO4, dlatego myślę i tak o jakims wsparciu dla bakterii - stąd pomysł nad reaktorem pellets i wrzuceniu z 500 -1000 gram tych kuleczek. 

Czubais

Czubais

@sumka33 - mierzę bor i stront salifertem i faktycznie to jest makabra, po pierwsze nie są user friendly a po drugie nie sa wg. mnie iarygodne...Co do ICP to nie robiłem z lenistwa, i trochę mnie w tym denerwuje dlugi czas reakcji zanim dostane wyniki, zinterpretuje je, i zaczne reagować. Tu mam od razu wynik i od razu reakcja. Mam w sumpie jedną rzecz która mnie nurtuje - ok. 10 cm żwirku w środkowej komorze frakcji 2-3 mm, nazbierała ona sporo syfu, ale z drugie strony rosną w niej glony, jest pełno życia - wężowideł, kiełży, worms, etc... Wieć tego bym nie ruszał... NIgdy nie miałem idealnych parametrów NO3-PO4, dlatego myślę i tak o jakims wsparciu dla bakterii - stąd pomysł nad reaktorem pellets i wrzuceniu z 500 -1000 gram tych kuleczek. 

Czubais

Czubais

@sumka33 - mierzę bor i stront salifertem i faktycznie to jest makabra, po pierwsze nie są user frendly a po drugie nie sa wg. mnie iarygodne...Co do ICP to nie robiłem z lenistwa, i trochę mnie w tym denerwuje dlugi czas reakcji zanim dostane wyniki, zinterpretuje je, i zaczne reagować. Tu mam od razu wynik i od razu reakcja. Mam w sumpie jedną rzecz która mnie nurtuje - ok. 10 cm żwirku w środkowej komorze frakcji 2-3 mm, nazbierała ona sporo syfu, ale z drugie strony rosną w niej glony, jest pełno życia - wężowideł, kiełży, worms, etc... Wieć tego bym nie ruszał... NIgdy nie miałem idealnych parametrów NO3-PO4, dlatego myślę i tak o jakims wsparciu dla bakterii - stąd pomysł nad reaktorem pellets i wrzuceniu z 500 -1000 gram tych kuleczek. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.